ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

   Οι εισαγωγικές εξετάσεις απευθύνονται σε απόφοιτους της ΣΤ΄ Δημοτικού. Περιλαμβάνουν μία ομάδα τεστ μουσικών ικανοτήτων (μουσικά παιχνίδια). Οι υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις ή να γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανο. Σύμφωνα με τα περσινά στατιστικά (2020), η αναλογία επιτυχόντων ήταν 1 προς 3 και ο βαθμός των τελευταίων επιτυχόντων ήταν 93/100.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ;

Α.  Αντίληψη του ρυθμού

Β.  Ακουστική ικανότητα

Γ.  Φωνητική ικανότητα

Δ.  Διάκριση μουσικών φράσεων, ηχοχρωμάτων και μουσικού χαρακτήρα (CD).

Ε.  Εκτέλεση (προαιρετικά) σε μουσικό όργανο.

 Μπορείτε να πάρετε μία γενική ιδέα των εισαγωγικών εξετάσεων χρησιμοποιώντας την εφαρμογή μας  "Ο δάσκαλος Ονλάϊν"

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψιν ότι:

  • Ο κανονισμός ή τα είδη των τεστ μουσικών ικανοτήτων μπορεί να αλλάζουν απο χρονιά σε χρονιά. 
  • Αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις κατατίθενται κάθε χρόνο στο σχολείο μας ολόκληρο τον Μάιο. Αιτήσεις μπορείτε να βρείτε μόνο απο τη γραμματεία του σχολείου κατά την ημέρα που θα κάνετε αίτηση. Τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε εφαρμογή και ηλεκτρονική αίτηση.
  • Οι εξετάσεις διενεργούνται το δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου κάθε χρονιάς στον χώρο του σχολείου. Την ημερομηνία εξετάσεων ορίζει κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας.
  • Επικοινωνήστε με τη γραμματεία μας (τηλ. 210 666 85 47) για περισσότερες πληροφορίες ή επισκεφθείτε μας.

Προετοιμασία των υποψηφίων

   Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις προετοιμάζονται σε ειδική συνάντηση προετοιμασίας με εξειδικευμένους καθηγητές του σχολείου μας. Στην συνάντηση αυτή, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούνιο, λίγες ημέρες πριν από τις εξετάσεις, οι μαθητές γνωρίζουν τα διάφορα τεστ μουσικής αντίληψης (μουσικά παιχνίδια), τα οποία περιλαμβάνονται στις εξετάσεις, έτσι ώστε να αποβάλουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, το άγχος της εξέτασης. Οι υποψήφιοι ειδοποιούνται για την ημερομηνία της προετοιμασίας με την υποβολή της αίτησής τους. Η ημερομηνία αυτή αναρτάται έγκαιρα και στην 1η σελίδα του ιστότοπου.

   Οι επιτροπές των εισαγωγικών εξετάσεων γιά προφανείς λόγους δεν αποτελούνται από καθηγητές του σχολείου μας.

 

 ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΔΗΜΟΙ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης μπορούν να κάνουν αίτηση οι διαμένοντες στις περιοχές:

  • Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής: Γέρακας, Παλλήνη,  Λαύριο,Καλύβια, Κερατέα, Κρωπία, Μαρκόπουλο, Παιανία, Γλυκά Νερά, Αρτέμιδα, Ραφήνα,Ν. Μάκρη, Μαραθώνας, Σπάτα, Διόνυσος, Δροσιά, Κάλαμος, Αυλώνα, Άγ.Στέφανος, Κρυονέρι, Άνοιξη, Καπανδρίτι, Σκάλα Ωρωπού, Ροδόπολη, Ανάβυσσος, Βάρη. 
  • Β' Αθήνας:  Χαλάνδρι, Πεντέλη, Φιλοθέη, Μελίσσια, Βριλήσσια, Κηφισιά, Μαρούσι,Πεύκη, Ερυθραία, Ψυχικό, Αγ. Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργός.