Στη σελίδα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, μπορείτε να βρείτε τις απαραίτητες φόρμες αιτήσεων, υπευθύνων δηλώσεων κλπ. καθώς και οδηγίες για την έγγραφη επικοινωνία σας με το σχολείο.

15-06-2024 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ - ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ  ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

11-06-2024 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

31-05-2024 Προγραμματισμός εξετάσεων των Γυμνασίων σχολικού έτους 2023-2024

21-05-2024 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ -ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ & ΓΡΑΠΤΕΣ) ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Δείτε το πρόγραμμα εξετάσεων

 

22-04-2024 Μονοήμερη Εκδρομή Γυμνασίου Πέμπτη 25/04/2024 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Την Πέμπτη 25-04-2024 το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή ως εξής:
Όλα τα τμήματα της Α Γυμνασίου, της Β Γυμνασίου και της Γ Γυμνασίου θα επισκεφτούν την ιστορική πόλη του Ναυπλίου (αναχώρηση από τους χώρους του σχολείου 08.30΄ - επιστροφή στο σχολείο 20.00΄) με ποσό συμμετοχής ανά μαθητή / μαθήτρια 15 ευρώ (περιλαμβάνει μετακίνηση-διόδια). Η παραλαβή των μαθητών / μαθητριών από τον χώρο του σχολείου μετά την επιστροφή στις 20.00’ θα γίνει με ευθύνη των γονέων.

Η Υπεύθυνη Δήλωση θα πρέπει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, να έχει το γνήσιο της υπογραφής. Το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με τους παρακάτω τρόπους: 

 • μέσω ΚΕΠ
 • μέσω της υπηρεσίας gov.gr  με σύνδεση με τη χρήση κωδικών taxis net του αιτούντος (μόνο αρχεία pdf)
 • με την υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης ενώπιον του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας. 

Σημαντικό: Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις να επιστραφούν από τους μαθητές / μαθήτριες στο σχολείο μόνο σε έντυπη μορφή μαζί με το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ αύριο Τρίτη ή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Ήδη έχουμε προμηθεύσει τους μαθητές / μαθήτριες και με έντυπες Υπεύθυνες Δηλώσεις.

Η συμπλήρωση από τους γονείς των Δηλώσεων είναι υποχρεωτική, τόσο στην περίπτωση συμμετοχής, όσο και στην περίπτωση μη συμμετοχής των μαθητών. Οι μη συμμετέχοντες μαθητές θα παρακολουθήσουν στο σχολείο ειδικά διαμορφωμένο πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα και θα ληφθούν παρουσίες. Σε περίπτωση μη συμμετοχής στην εκδρομή και μη προσέλευσης στο σχολείο θα καταχωρηθούν 9 απουσίες, όσες αντιστοιχούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας. Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του 70% θετικών δηλώσεων συμμετοχής επί του συνόλου των μαθητών ανά τάξη, η διδακτική επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί για το σύνολο των τμημάτων της συγκεκριμένης τάξης.

Έγγραφο δήλωσης κοινό για όλες τις τάξεις: Σε pdf και σε word 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

 20-03-2024 : Διδακτικές Επισκέψεις Γυμνασίου Παρασκευή 15/03/2024 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Την Παρασκευή 15-03-2024 το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει διδακτικές επισκέψεις ως εξής:

η Α Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας στο Μουσείο Ζωολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,

η Β Γυμνασίου στο πλαίσιο της Χημείας και Γεωλογίας - Γεωγραφίας στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και

η Γ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής στο Εθνικό Αστεροσκοπείου Αθηνών περιοχής Πεντέλης.


Οι  παρακάτω Υπεύθυνες Δηλώσεις σας θα πρέπει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, να έχουν το γνήσιο της υπογραφής. Το γνήσιο της υπογραφής του αιτούντος βεβαιώνεται με τους παρακάτω τρόπους: 

 • μέσω ΚΕΠ
 • μέσω της υπηρεσίας gov.gr  με σύνδεση με τη χρήση κωδικών taxis net του αιτούντος (μόνο αρχεία pdf)
 • με την υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης ενώπιον του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας. 

Σημαντικό: Παρακαλούμε οι Δηλώσεις να μην αποσταλούν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου γιατί ο τεράστιος όγκος των 300 δηλώσεων θα προκαλέσει διοικητικό χάος, αλλά να προσκομισθούν σε έντυπη μορφή από τους μαθητές μαζί με το χρηματικό ποσό.


Η συμπλήρωση από τους γονείς των Δηλώσεων είναι υποχρεωτική, τόσο στην περίπτωση συμμετοχής, όσο και στην περίπτωση μη συμμετοχής των μαθητών. Οι μη συμμετέχοντες μαθητές θα παρακολουθήσουν στο σχολείο ειδικά διαμορφωμένο πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα και θα ληφθούν απουσίες. Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του 70% θετικών δηλώσεων συμμετοχής επί του συνόλου των μαθητών ανά τάξη, η διδακτική επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί.

Παρακαλούμε για την άμεση παράδοση των υπογεγραμμένων υπευθύνων δηλώσεων και των χρημάτων το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 13/03/2024.

Έγγραφα δηλώσεων:

 

 27-11-2023 : Γονική Συναίνεση για την καταγραφή οπτικοακουστικού από Τηλεοπτικό Συνεργείο της ΕΡΤ στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,Η καλλιτεχνική φύση του μουσικού μας σχολείου όπως είναι φυσικό συνεπάγεται αυξημένες ανάγκες δημοσιοποίησης των μουσικών και άλλων δραστηριοτήτων του, γι’ αυτό σας καλούμε να συμπληρώσετε και να υπογράψετε μία από τις παρακάτω δηλώσεις συναίνεσης το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 30-11-2023, καθώς σας έχει αποσταλεί σχετικό email από τη διεύθυνση του Γυμνασίου.

 • γονέας/κηδεμόνας (για ΚΕΠ ή υπογραφή με φυσική παρουσία):  Δηλώση/ συναίνεση  σε word doc.  Δηλώση συναίνεση  σε pdf
 • γονείς/κηδεμόνες (για gov.gr):  Δηλώση /συναίνεση  σε word doc.  Δηλώση /συναίνεση  σε pdf

22-11-2023 Εκδρομή Γυμνασίου Τετάρτη 29/11/2023 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,Την Τετάρτη 29-11-2023 το σχολείο μας θα πραγματοποιήσει διδακτικές επισκέψεις ως εξής:η Α' Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα και στη Νέα Μάκρη,η Β' Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, στην Εθνική Πινακοθήκη (1 τμήμα), στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (3 τμήματα) και στον Εθνικό Κήπο και ,η Γ' Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση της Σχολής Ικάρων στη Δεκέλεια.Οι  παρακάτω Υπεύθυνες Δηλώσεις σας θα πρέπει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, να έχουν το γνήσιο της υπογραφής. Το γνήσιο της υπογραφής του αιτούντος βεβαιώνεται με τους παρακάτω τρόπους: 

 • μέσω ΚΕΠ
 • μέσω της υπηρεσίας gov.gr  με σύνδεση με τη χρήση κωδικών taxis net του αιτούντος (μόνο αρχεία pdf)
 • με την υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης ενώπιον του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας. 

Σημαντικό: Παρακαλούμε οι Δηλώσεις να μην αποσταλούν ηλεκτρονικά στο email του σχολείου γιατί ο τεράστιος όγκος των 300 δηλώσεων θα προκαλέσει διοικητικό χάος, αλλά να προσκομισθούν σε έντυπη μορφή από τους μαθητές μαζί με το χρηματικό ποσό.

Η συμπλήρωση από τους γονείς των Δηλώσεων είναι υποχρεωτική, τόσο στην περίπτωση συμμετοχής, όσο και στην περίπτωση μη συμμετοχής των μαθητών. Οι μη συμμετέχοντες μαθητές θα παρακολουθήσουν στο σχολείο ειδικά διαμορφωμένο πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα και θα ληφθούν απουσίες. Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του 70% θετικών δηλώσεων συμμετοχής επί του συνόλου των μαθητών ανά τάξη, η διδακτική επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί.Παρακαλούμε για την άμεση παράδοση των υπογεγραμμένων υπευθύνων δηλώσεων και των χρημάτων το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 27/11/2023.

Έγγραφα δηλώσεων:
Γονείς,
Να επισκέπτεστε συχνά τον ιστότοπο του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης, παροτρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο. 
Ο ιστότοπος ανακοινώνει νέα, υλικό μαθημάτων, νέα του Συλλόγου Γονέων και άλλα που σας ενδιαφέρουν. 
 
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 


 14-11-2023 :Οργάνωση και λειτουργία Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2023-2024.


29-08-2023 : ΦΕΚ για τη λειτουργία μουσικών σχολείων που αφορά στην Προαγωγή-Απόλυση και Απόρριψη μαθητών.


16/9/22023 : ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Σας  ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν στο σχολείο μας κατατακτήριες εξετάσεις για την  Β’ και την  Γ’ Γυμνασίου για την πλήρωση κενών θέσεων μαθητών ως εξής:
- μία (1) θέση στην Β’ Γυμνασίου,
- μία (1) θέση στην Γ’ Γυμνασίου

Οι   ενδιαφερόμενοι  θα  πρέπει να καταθέσουν  σχετική  αίτηση μέχρι  και  την  Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ.

Δείτε το πρόγραμμα εξετάσεων Γυμνασίου και Λυκείου εδώ , διαβάστε τη σχετική απόφαση εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για τις κατατακτήριες, μαθήματα και ύλη μαθημάτων...