ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

  • Ο δρόμος της  ζωής του μουσικού διασταυρώνεται αναγκαστικά με το δρόμο της δημοσιότητας. Το σχολείο μας εξ αιτίας του μουσικού προσανατολισμού, έχει αυξημένες ανάγκες δημοσιοποίησης των μουσικών και των λοιπών δραστηριοτήτων του.
  • Στους γονείς έχει αποσταλεί δήλωση άρνησης γονικής συγκατάθεσης για την ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο δραστηριοτήτων που αναρτούνται στη σχολική ιστοσελίδα και συμμετέχουν τα παιδιά τους. Γονείς που δεν έχουν αποστείλει τέτοια δήλωση αυτομάτως επιτρέπουν την ανάρτηση φωτογραφιών κλπ. των παιδιών τους με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου θεωρούν προϋπόθεση για τέτοιες αναρτήσεις ότι :

  • Δεν θίγονται προσωπικά δεδομένα των μαθητών. Δηλαδή  δεν ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του σχολείου πληροφορίες όπως η διεύθυνση κατοικίας, το τηλέφωνο επικοινωνίας (σταθερό ή κινητό),  η σχολική επίδοση κ.ο.κ. των μαθητών, σύμφωνα και με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Για τα βίντεο ή φωτογραφίες που έχουν ήδη αναρτηθεί από τρίτους (γονείς ή παιδιά) σε άλλους ιστότοπους (πχ. you tube, facebook κλπ.) και απλώς αναδημοσιεύονται εδώ, το σχολείο και ο ιστότοπος δεν φέρει καμία ευθύνη. Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου φέρουν την ευθύνη μόνο για δημοσιεύσεις των ιδίων.
  • Οι γονείς που δεν επιθυμούν να αναρτώνται φωτογραφίες κλπ. των παιδιών τους ή επιθυμούν να αποαναρτηθούν ήδη αναρτημένες δημοσιεύσεις,  παρακαλώ να επικοινωνήσουν με Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να το δηλώσουν με φυσική παρουσία τους στη διεύθυνση  του σχολείου μας. .

 

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο ιστότοπος pmglp.org μπήκε σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2010

  • Τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού και γενικά του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου (copyrights) ανήκουν στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης και στους ανθρώπους του, όπου αυτοί αναφέρονται .
  • Για τα αναρτημένα στοιχεία μαθητών, φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα, video κλπ δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η αναδημοσίευση  από τρίτους χωρίς την άδεια της διεύθυνσης ή των κατά περίπτωση συγγραφέων - δημιουργών.
  • Οι εργασίες, ηλεκτρονικά βιβλία, άρθρα,σημειώσεις ,πρωτότυπα μουσικά ή έργα άλλου είδους τέχνης, είναι πνευματικές  ιδιοκτησίες των συγγραφέων ή συνθετών που με δική τους ευθύνη έχουν κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα αυτών. Οι παραπάνω δημιουργοί δημοσιεύοντας τα έργα τους σε αυτό τον ιστότοπο δηλώνουν ότι επιτρέπεται η χρήση των δημιουργημάτων τους από το κοινό. Με τον όρο "επιτρέπεται η χρήση" νοείται η προσωπική χρήση ενός ή δύο αντιγράφων και όχι η μαζική αναπαραγωγή και πολύ περισσότερο η οικονομική εκμετάλλευσή τους. Οι δημιουργοί με τον όρο "επιτρέπεται η χρήση", δεν παραιτούνται απο τα πνευματικά τους δικαιώματα  και διατηρούν το δικαίωμα να προσβάλλουν οποιονδήποτε προσεταιριστεί όλο ή μέρος απ το έργο τους.  Όμως είναι δυνατή η αναδημοσίευση έργου σε άλλο ιστότοπο ή άλλο μέσο, μόνο μετά από συνεννόηση και σαφή άδεια από το δημιουργό.