ΓΟΝΕΙΣ

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Παλλήνης
 Τηλ. Επικοινωνίας: Πρόεδρος Κων. Τράπαλης - 6942 405553 (6-9μμ), email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

katastatiko

e-mail συλλόγουΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνος σελίδας: Τράπαλης Κωνσταντίνος
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τράπαλης Κωνσταντίνος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ασημακόπουλος Δημήτρης
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καμπάς Στέφανος 
ΤΑΜΙΑΣ: Βλασάς Άγγελος
ΜΕΛΗ Δ.Σ. : Καταλιακού-Μυτιληνάκη Μαρία, Κωτσάκη-Μπαλωμένου Έφη, Χριστοφιλοπούλου Σταυρούλα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - 07/05/2017 - Εθελοντική Κυριακή

Έγινε, στις 07/05/2017, από το πρωί στις 9.00 μέχρι και μετά τις 3.00 το μεσημέρι, με πολύ μεγάλη επιτυχία η Εθελοντική Κυριακή που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας στο σχολείο.  "Ορδές" γονέων και παιδιών, υπο τις οδηγίες του κ. Αντωνόπουλου, και κάτω από τους ήχους Χατζιδάκι, Θεοδωράκη κ.λπ.

122
  • Καθάρισαν φρεάτια και υδρορροές
  • Μάζεψαν σκουπίδια απ' όλους τους εξωτερικούς χώρους του σχολείου
  • Καθάρισαν τάξεις
  • Κρέμασαν κουρτίνες 
  • Επισκεύασαν πόρτες
  • Έβαψαν τοίχους, πόρτες και κάγκελα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου
  • Φύτεψαν λουλούδια και θάμνους σε διάφορα παρτέρια
  • Κλάδεψαν και πότισαν δέντρα και θάμνους
  • Αποψιλώσανε χόρτα και...
  • Φάγανε ένα αρνί στη σούβλα, ένα κοντοσούβλι, πατάτες στο φούρνο, σαλάτες και....
  • Ήπιανε 15 λίτρα κρασί!!!!

     Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τον Δήμο Παλλήνης για την οικονομική του συνδρομή

Πατήστε εδώ για να τους απολαύσετε εν δράσει! Και του χρόνου!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - Β' Ομιλία-Συζήτηση για την Εφηβεία

IMG 0263

Ομιλία-Συζήτηση με θέμα: Εφηβεία, Τεχνικές Επικοινωνίας - Όρια & Πειθαρχία
Η κα Αρετή Κυπραίου  στην κατάμεστη αίθουσσα της Χορωδίας
Έγινε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 02/04/2017 στο σχολείο, η δεύτερη Ομιλία-Συζήτηση με θέμα "Εφηβεία, Τεχνικές Επικοινωνίας - Όρια & Πειθαρχία" με εισηγήτρια την κα Αρετή Κυπραίου, Ψυχολόγο, M.Sc., Σύμβουλο και Συνεργάτη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.
Η προσέλευση των γονέων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η "συμφωνία" αλλά και η απαίτηση  ήταν "...από του χρόνου να έχουμε ακόμα περισσότερες διαλέξεις..."
Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση, όπου η κα Κυπραίου απάντησε σε ερωτήσεις-απορίες και σχόλια των παρευρισκομένων.
Για όλους όσοι παραβρέθηκαν αλλά και για όσους θα ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας, σύντομα θα "ανεβάσουμε" μια συνοπτική παρουσίαση της ομιλίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - Α' Ομιλία-Συζήτηση για την Εφηβεία

 
efhbeia1
Ομιλία-Συζήτηση με θέμα: Εφηβεία - Χτίζοντας Γέφυρες Επικοινωνίας
Η κα Αρετή Κυπραίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου στην κατάμεστη αίθουσσα της Χορωδίας
 
Έγινε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 26/03/2017 στο σχολείο, η πρώτη Ομιλία-Συζήτηση με θέμα "Εφηβεία-Χτίζοντας Γέφυρες Επικοινωνίας".
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο και είχε για κεντρικό ομιλητή την κα Αρετή Κυπραίου, Ψυχολόγο, M.Sc., Σύμβουλο και Συνεργάτη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.
Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση, όπου η κα Κυπραίου απάντησε σε ερωτήσεις-απορίες και σχόλια των παρευρισκομένων.
Για όλους όσοι παραβρέθηκαν αλλά και για όσους θα ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας, υπάρχει συνοπτική παρουσίαση της ομιλίας.
 
 
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων διοργανώνει την επόμενη Κυριακή, 02/04/2017, στις 11:00 στο σχολείο, την συνέχεια της εκδήλωσης με θέμα:
 
 
Εφηβεία - Τεχνικές Επικοινωνίας - Όρια & Πειθαρχία
 
Να είμαστε όλοι εκεί!
 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - 24/03/2017

 
SYMBOULIO
Από την σύγκληση του Σχολικού Συμβουλίου, την Παρασκευή, 24/03/2017.
Εκ δεξιών προς τα αριστερά: Κα Ελένη Τσίντζου (Δ/ντρια Λυκείου), κος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (Πρόεδρος Συμβουλίου-Δ/ντης Γυμνασίου) και Κωνσταντίνος Τράπαλης (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων)
 
Μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων έγινε, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, η σύγκληση των Σχολικών Συμβουλίων του Μουσικού Γυμνασίου και του Μουσικού Λυκείου, σε μια κοινή συνάντηση. 
Στο Συμβούλιο συμμετείχαν, εκτός από τους Συλλόγους Διδασκόντων του Γυμνασίου και του Λυκείου (δηλ. όλοι οι καθηγητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο), το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, αντιπροσωπεία από τα 15μελή τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου, καθώς επίσης και ο κ. Άγγελος Λιακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Παλλήνης.
 
ΚΤΙΡΙΑΚΟ
 • Στην αρχή έγινε η συζήτηση για το κτιριακό, όπου από πλευράς τόσο των Διευθυντών μας όσο και του Συλλόγου Γονέων εκτέθηκαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο (θέρμανση το χειμώνα, νερά που λιμνάζουν και κάποια στιγμή αρχίζουν και τρέχουν στο αίθριο, στην αίθουσα του Χημείου κ.λπ. κ.λπ.).
 • Ο Σύλλογος, επίσης, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι μετά από τις συναντήσεις που είχε τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής κ. Φιλίππου όσο και με τον Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Ζούτσο, έχει συστήσει ομάδα εργασίας από γονείς-μηχανικούς (αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους κ.λπ.) και βρίσκεται ήδη στην σύνταξη μελέτης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση όλου του σχολείου.
 • Παρ' όλα αυτά τόνισε ότι υπάρχουν άμεσα και έντονα προβλήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τώρα και τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν. 
 • Ο κ. Λιακόπουλος (εκπρόσωπος του Δήμου Παλλήνης), αφού άκουσε προσεκτικά όλα τα αιτήματα, ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Παλλήνης δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα.
 • Ο κυριώτερος είναι η έλλειψη χρημάτων! Ο Δήμος χρηματοδοτείται με ένα σχετικά μικρό ποσό για την συντήρηση των σχολείων και για να μπορέσει να ανταπεξέλθει αναγκάζεται να "τραβήξει" κονδύλια από άλλους λογαριασμούς.

ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Εγινε πλήρης ενημέρωση από πλευράς των Διευθυντών (Γυμνασίου & Λυκείου) για τα θέματα λειτουργίας του σχολείου και στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους παρισταμένους, όπου και ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

Μεγάλη (και πολύ ευχάριστη) έκπληξη ήταν η ωριμότητα και η σαφήνεια του λόγου που εξέφρασαν τα παιδιά μας από τα 15μελή των σχολείων. Έθεσαν. με απόλυτα στοχευμένο τρόπο, τη θέση τους, τα σχόλιά τους (και τα παράπονά τους) για τη λειτουργία του σχολείου τόσο απέναντοι στους καθηγητές όσο και σε εμάς. 
Από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων τέθηκαν προς συζήτηση (κυρίως προς τους καθηγητές αλλά και τους μαθητές)
 • η τήρηση του πρωινού ωραρίου προσέλευσης
 • η ποιότητα των μαθημάτων
 • η τήρηση των εφημεριών και της επιτήρησης στα διαλείμματα
 • η σχέση τους με τους μαθητές (ετέθη κατ' επανάληψη από τα παιδιά) και
 • η προσέλευση στις τάξεις για μάθημα
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
Το Σχολικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα (μετά από πρόταση τω καθηγητών και του Συλλόγου) να συνταχθεί Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου, ο οποίος θα διανεμηθεί σε όλους (Καθηγητές, Μαθητές, Γονείς) και θα τοιχοκολληθεί σε επίκαιρα σημεία, ώστε όλοι να γνωρίζουν τους κανόνες και να συμπεριφέρονται ανάλογα με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
Η πρόταση του Συλλόγου Γονέων ήταν να υπάρξει και ένας αντίστοιχος "Κανονισμός-Κώδικας Δεοντολογίας" για τους καθηγητές, ως προς τις καθημερινές τους συνήθειες και υποχρεώσεις.
Τέλος, από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων τονίστηκε ότι
"...ήρθαμε σε αυτή τη συνάντηση με περίσσευμα καλής διάθεσης και σκοπός μας είναι να είμαστε δίπλα τόσο στις Διευθύνσεις των σχολείων όσο και στους καθηγητές και τους μαθητές. Το συνολο των καθηγητών θεωρούμε ότι ανταποκρίνεται στο έργο του και μας κάνει περήφανους που τα παιδιά μας έρχονται και σπουδάζουν στο Μουσικό Παλλήνης. Οπωσδήποτε, όμως, δεν θα διστάσουμε να υψώσουμε το ανάστημά μας και να "δηλώσουμε παρόντες" σε οποιαδήποτε παρατυπία ή δυσλειτουργία (από οπουδήποτε και αν προέρχεται) που δεν θα προάγει το συνολικό καλό...."
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
 
Το τελικό συπέρασμα από αυτή την συνάντηση δεν θα μπορούσε παρά να είναι θετικό. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων βρισκόταν πάντα σε άριστη συνεργασία με τους Δ/ντες αλλά θέλει να υπάρχει και άμεση επαφή με όλους τους καθηγητές και τους μαθητές του Σχολείου.
Το σχολικό Συμβούλιο, το οποίο (εκ του νόμου) πρέπει να συγκαλείται τρεις (3) φορές το χρόνο, μας δίνει αυτή την ευκαιρία να μπορούμε να συνομιλούμε και να έχουμε μια ειλικρινή και άμεση σχέση, όλοι οι συντελεστές της σχολικής κοινότητας. Καθηγητές, Μαθητές και Γονείς.
Εν ευθέτω χρόνω, μάλλον από την καινούρια σχολική χρονιά, πριν την εκ νέου σύγκληση του Σχολικού Συμβουλίου θα ήταν καλό σε μια έκτακτη Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων να μπορούμε να έχουμε τις θέσεις και απόψεις όλων των Γονέων & Κηδεμόνων.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 13/2/2017

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                

                     Εκλέγονται οι 7 πρώτοι :

 1. ΤΡΑΠΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               42
 2. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        38                                     
 3. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ     29                                                                                 
 4. ΚΑΜΠΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                           26
 5. ΚΑΤΑΛΙΑΚΟΥ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ   22                   
 6. ΒΛΑΣΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ                              20
 7. ΚΩΤΣΑΚΗ-ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΕΦΗ         19

Αναπληρωματικά μέλη  4 :                                                     

 1. ΠΟΥΣΝΑΡΑ ΑΝΤΖΟΥΛΕΤΑ                   17
 2. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                     15       
 3. ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ            12
 4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   11

Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εκλέγονται και οι 3 τρείς  :

 1. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ-ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΑΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ    32
 2. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΡΟΥΜΑ  ΟΥΡΑΝΙΑ          28       
 3. ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ ΖΩΗ                  26                                                         

Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Εκλέγονται οι 7 πρώτοι :

 1. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ        59                                     
 2. ΠΑΠΑΔΟΥΔΗ-ΣΦΕΤΣΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ   52
 3. ΚΑΜΠΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                           51
 4. ΠΟΥΣΝΑΡΑ ΑΝΤΖΟΥΛΕΤΑ                   50
 5. ΒΛΑΣΣΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ                               47
 6. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   42                                                      
 7. ΤΣΑΚΟΣ ΘΥΜΙΟΣ                                 41                                           

                                    Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ     

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκλογές Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/02/2017, 10:30-14:00, στο σχολείο

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Την Δευτέρα, 13/02/2017 και ώρα 10:30-14:00 π.μ. θα διεξαχθούν οι  εκλογές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης για την  ανάδειξη

 • επτά (7) τακτικών μελών για το νέο Δ.Σ
 • τεσσάρων (4) αναπληρωματικών
 • τριών (3) μελών για την Εξελεγκτική Επιτροπή
 • καθώς και εκπροσώπων για την Ένωση Γονέων Παλλήνης

    Μπορείτε να υποβάλετε την υποψηφιότητά σας στα μέλη  της εφορευτικής επιτροπής με τους παρακάτω τρόπους:

 • τηλεφωνικά στα τηλ 6977342434, 6937057758, 6977443292
 • με mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • στην Γραμματεία του σχολείου

Θερμή παράκληση οι υποψηφιότητες να έχουν υποβληθεί μέχρι και την Παρασκευή 10/2/2017 και μέχρι τις 15:00 η ώρα το μεσημέρι, προκειμένου να ετοιμαστούν εγκαίρως τα ψηφοδέλτια.

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής

Ζαμπέτης Νικόλαος             6977242434

 Ρεπούλης Κωνσταντίνος     6937057758

 Αλουπογιάννη Γωγώ           6977443292

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τον Απολογισμό του Δ.Σ. για το 2016-17 (όπως παρουσιάστηκε στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου (22/01/2017)

sylanak

Γενική Συνέλευση Συλλόγου, Κυριακή 22/01/2017, 10:30π.μ.

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Την Κυριακή, 22/01/2017 και ώρα 10:30 π.μ. θα επαναληφθεί, με όσους παρόντες, η (μη πραγματοποιηθείσα λόγω ελλείψεως απαρτίας στις 15/01/2017), Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Πειραματικου Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης. 

Τα θέματα της ΓΣ είναι τα εξής:

 1. Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
 2. Οικονομικός Απολογισμός της αντίστοιχης διαχειριστικής περιόδου
 3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.)
 4. Συζήτηση και Έγκριση των ανωτέρω και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ. και της Ε.Ε
 5. Προγραμματισμός δράσεων (και προϋπολογισμός)
 6. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής (3 μέλη) για την διεξαγωγή εκλογών και την ανάδειξη
 • επτά (7) τακτικών μελών για το νέο Δ.Σ.
 • τεσσάρων (4) αναπληρωματικών και
 • τριών (3) μελών για την νέα Εξελεγκτική Επιτροπή
 • καθώς και εκπροσώπων για την Ένωση Γονέων Παλλήνης

Πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης μπορούν να εξοφληθούν συνδρομές και να συμπληρωθούν αιτήσεις για εγγραφές νέων μελών.

Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να παραστούν μαζικά. Ο Σύλλογος είμαστε εμείς!

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλλήνης

 dimarxos

Από αριστερά προς τα δεξιά: Κωνσταντίνος Τράπαλης (Πρόεδρος), Οδυσσέας Ρομπάκης,, Άγγελος Λιακόπουλος (Σχ. Επιτροπή Δήμου), Θανάσης Ζούτσος (Δήμαρχος), Νίκος Ζαμπέτης (Tαμίας), Δημήτρης Ασημακόπουλος και Στέφανος Καμπάς (Γραμματέας) στο γραφείο του Δημάρχου Παλλήνης

 Την Πέμπτη 24/11/2016, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Θανάση Ζούτσο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Άγγελος Λιακόπουλος, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής. Η συνάντηση είχε σαν σκοπό να γνωριστούμε με τον κ. Δήμαρχο και να του εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως σχολείο. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παλλήνης είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για την εν γένει λειτουργία και συντήρηση του σχολείου.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή, από πλευράς Δήμου, υπάρχει ένας "οργασμός έργων" στο σχολείο. Ο κ. Λιακόπουλος μας ενημέρωσε ότι έχουν ήδη

 • αντικατασταθεί τα αλεξικέραυνα (τα οποία κάποιοι τα είχαν ...κλέψει!!!),
 • είναι σε εξέλιξη η μόνωση στις ταράτσες,
 • η απόφραξη και ο καθαρισμός σε υδροροές,
 • ο καθαρισμός των σωληνώσεων της αποχέτευσης στις τουαλέττες (μέσα στις σωληνώσεις είχαν μπει ρίζες από τα παραπλήσια δέντρα αλλά, δυστυχώς, βρέθηκαν από χαρτιά και σερβιέτες μέχρι κουτιά αναψυκτικών!!!!!),
 • έχει ήδη προχωρήσει η πλήρης αντικατάσταση των σωληνώσεων του καλοριφέρ και του καυστήρα πετρελαίου και, τέλος,
 • έχει γεμίσει η δεξαμενή με πετρέλαιο για τον χειμώνα. 

Ο κ. Δήμαρχος, αφού μας εξέθεσε ότι εκτός από το Μουσικό ο Δήμος έχει να φροντίσει ακόμη 55 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και το Καλλιτεχνικό) μας ενημέρωσε ότι οι πόροι του Δήμου είναι αρκετά περιορισμένοι και προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες με μεγάλη δυσκολία.

Σε αυτό το σημείο τον ενημερώσαμε για την συνάντησή μας με τον κ. Φιλίππου (Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής, βλέπε κείμενο παρακάτω) και για την υπόσχεση του να αναλάβει η Περιφέρεια τα "μεγάλα έργα" του σχολείου. Ο κ. Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι θα δώσει άμεσα εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να ετοιμάσουν τις αντίστοιχες μελέτες και να τις προωθήσουν στην περιφέρεια.

Η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε σύντομα και να επανεξετάσουμε όλα τα τρέχοντα θέματα του σχολείου, ενω θα βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τον κ. Λιακόπουλοε για ότιδήποτε επείγον προκύψει.

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής

Filippou

Από αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Ζαμπέτης (Tαμίας), Στέφανος Καμπάς (Γραμματέας), Οδυσσέας Ρομπάκης, Πέτρος Φιλίππου (Aντιπεριφερειάρχης,), Κωνσταντίνος Τράπαλης (Πρόεδρος) και Δημήτρης Ασημακόπουλος στο γραφείο του κ. Φιλίππου

   Την Δευτέρα 14/11/2016, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου. Η συνάντηση, πέραν της γνωριμίας, είχε ως σκοπό να εκθέσουμε στην Περιφέρεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως σχολείο και να ζητήσουμε την συνδρομή της στην επίλυσή τους.

   Ο κ. Φιλίππου μας δέχτηκε στο γραφείο του και συζητήσαμε για αρκετή ώρα, δίνοντάς μας όχι μόνο την εντύπωση ενός ζεστού και οικείου προσώπου αλλά και ενός γνώστη των προβλημάτων της Περιφέρειας στην οποία προϊσταται.

   Από την πλευρά του Συλλόγου, τονίστηκαν οι ιδιαιτερότητες του σχολείου μας, οι οποίες επιβάλλουν την ανάληψη δράσης από την Περιφέρεια. Αναλυτικότερα, εκθέσαμε ότι:

 • Βρισκόμαστε εκεί εκπροσωπώντας πάνω από  1000 γονείς που ζούν και διαμένουν στην Ανατολική Αττική
 • Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχολείο της ευρύτερης περιοχής (σπουδάζουν συνολικά 580 μαθητές)
 • Στεγάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της Αττικής (πάνω από 10.000 τ.μ.)
 • Είναι διαδημοτικό σχολείο, συγκεντρώνει δηλ. μαθητές από πολλούς και διαφορετικούς Δήμους της Περιφέρειας, και εξ αυτού αλλά και
 • Λόγω του μεγέθους του, υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες και τις οικονομικές αντοχές του Δήμου Παλλήνης.

   Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι σε θέματα συντήρησης, κτηριακών υποδομών και καθημερινής λειτουργίας υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, στις οποίες η Περιφέρεια θα πρέπει να συνδράμει και να συμβάλει αντίστοιχα.

   Ο κ. Φιλίππου, αφού μας άκουσε προσεκτικά - κρατώντας σημειώσεις για όλα τα επιχειρήματα αλλά και τα αιτήματά μας - μας εξέπληξε με τις γνώσεις του σχετικά με το Μουσικό! Ήταν γνώστης όλης της υποδομής του σχολείου, το οποίο είχε επισκεφθεί στο παρελθόν (η Περιφέρεια χρησιμοποιεί την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας για δικές της εκδηλώσεις!!) και μας μίλησε για την πολύ καλή σχέση της Περιφέρειας τόσο με το σχολείο όσο και με τους Διευθυντές μας.

   Η Περιφέρεια, όπως μας είπε, δεν μπορεί να συμβάλει σε θέματα συντήρησης και καθημερινής λειτουργίας, σε αυτά τυπικά αρμόδιος είναι ο Δήμος Παλλήνης, ο οποίος επιδοτείται με αντίστοιχα κονδύλια από το Κράτος. Παρ' όλα αυτά, η Περιφέρεια αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του σχολείου (διαδημοτικό κ.λπ.) και έχει την διάθεση να βοηθήσει με όποιο πρόσφορο τρόπο.

   Στα πλαίσια αυτά, και μετά από αναλυτική συζήτηση, συμφωνήθηκε, για αρχή, να φροντίσουμε να του παρουσιάσουμε μελέτες για την αίθουσα εκδηλώσεων (συντήρηση, κλιματισμός, εξαερισμός κ.λπ.) και για την ενιαία ηλεκτροδότηση του σχολείου (υποσταθμός ΔΕΗ) τα οποία αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, ως "μεγάλα θέματα" τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν από τον Δήμο Παλλήνης

   Η επόμενη συνάντηση του Συλλόγου θα είναι με τον Δήμαρχο Παλλήνης την Πέμπτη 17/11/2016.

Συνάντηση με τους Διευθυντές του σχολείου

   Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, μετά τη συγκρότηση του Προεδρείου, ζήτησε συνάντηση με τους διευθυντές του σχολείου μας για να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα.

   Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 13/10/2016 με τον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου και την Διευθύντρια του Λυκείου κα Ελένη Τσίντζου. Παρευρέθησαν επίσης οι Υποδιευθυντές του Γυμνασίου κ.κ. Βασίλης Αντωνόπουλος και Κωνσταντίνος Σκορδίλης, καθώς και η κα Μάγδα Αποστόλου και ο κ. Ηλίας Πιλάλης, υποδιευθυντές του Λυκείου.

   Από πλευράς του Συλλόγου Γονέων ήταν οι Κωνσταντίνος Τράπαλης (πρόεδρος), Νίκος Γιατράκος (αντιπρόεδρος), Στέφανος Καμπάς (Γραμματέας), Νίκος Ζαμπέτης (Ταμίας) και τα μέλη Οδυσσέας Ρομπάκης και Δημήτρης Ασημακόπουλος.

   Η συνάντηση έγινε σε κλίμα καλής διάθεσης και από τις δύο πλευρές. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η σχέση του Συλλόγου Γονέων και η συνεργασία με τους Διευθυντές και τους συνεργάτες τους ήταν πάντοτε άψογη.

   Τα θέματα τα οποία ετέθησαν από τους Διευθυντές αφορούσαν την λειτουργία του σχολείου, τόσο από πλευράς υποδομής όσο και ανθρώπινου δυναμικού.  Πατήστε εδώ για να δείτε τα όσα ελέχθησαν κατά την συνάντηση.


Η σίτιση άρχισε!...

Από σήμερα, 17/10/2016, άρχισε να εφαρμόζεται η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και του αναδόχου και αφορά τη σίτιση των μαθητών του σχολείου μας και των μαθητών του Καλλιτεχνικού (περίπου 890 μερίδες ημερησίως). Για το πλήρες κείμενο της σύμβασης πατήστε εδώ.

Μετά από συνενόηση με τους διευθυντές, ο ανάδοχος έφτιαξε ένα (πιλοτικό) πρόγραμμα 4 εβδομάδων με πλήρη ανάλυση των γευμάτων που θα προσφέρονται κάθε ημέρα στους μαθητές. Για να δείτε το πρόγραμμα 4 εβδομάδων σίτισης πατήστε εδώ

 Η σύμβαση περιγράφει με πλήρη λεπτομέρεια το διαιτολόγιο, ακολουθεί την μεσογειακή διατροφή (βάσει των προτάσεων του Υπουργείου) και τα βασικά σημεία της είναι τα εξής: 

 • Τα τρόφιμα και γενικώς οι πρώτες ύλες από τις οποίες παρασκευάζονται τα γεύματα (κύριο πιάτο) και τα συνοδευτικά τους, θα πρέπει να είναι πρώτης ποιότητας και να τηρούν τους όρους του κώδικα τροφίμων και ποτών καθώς και τις υγειονομικές και αστυκτηνιατρικές διατάξεις.
 • Ειδικά: α) το ψάρι θα πρέπει να είναι φρεσκοκατεψυγμένο φιλέτο (σφυρίδα, γαλέος, μπακαλιάρος) και β) το κοτόπουλο, το κρέας ή ο κιμάς να είναι νωπά. Ως νωπό φρέσκο κρέας ή κιμάς νοείται ότι προέρχεται από ζώα πρόσφατης σφαγής και συντηρημένα σε απλή ψύξη συντήρησης. Οποιαδήποτε άλλη έννοια των όρων «νωπά, φρέσκα» δεν λαμβάνεται υπόψη.
 • Αποκλείονται ρητά ζωικά προϊόντα συντηρημένα σε κατάψυξη ή με άλλο τρόπο πλην της απλής ψύξης συντήρησης.
 • Επιπλέον δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να περιέχουν πρόσθετα συστατικά (γαλακτοματοποιητές, σταθεροποιητές, χρωστικές, συντηρητικά κ.λ.π.), τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνα, επιβλαβή ή ύποπτα για την υγεία.
 • Το ημερήσιο γεύμα θα πρέπει να στεγανοποιείται σε συσκευασίες αλουμινόχαρτου (κύριο πιάτο) και θα συνοδεύεται από κατάλληλα πιρούνια πλαστικά (χωρίς προεξοχές και ανωμαλίες χύτευσης τους), χαρτοπετσέτες και ατομικό χάρτινο ή πλαστικό τραπεζομάντιλο, διαστάσεων 35εκ.Χ55εκ. μιας χρήσεως.
 • Σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα ασκείται υγειονομικός έλεγχος στο χώρο που 

  προετοιμάζονται και παρασκευάζονται τα γεύματα αλλά και στο σχολείο.
 • Τα φαγητά θα μαγειρεύονται με παραδοσιακό τρόπο το πρωί της ίδιας ημέρας που 

  θα προσφέρονται για σίτιση. Αποκλείεται η χρησιμοποίηση υπολοίπων φαγητών 

  προηγουμένων ημερών

 • Όσοι προετοιμάζουν, μεταφέρουν και σερβίρουν το φαγητό στους μαθητές θα έχουν 

  πιστοποιητικό υγείας. 
 • Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στο τέλος της σχολικής χρονιάς δεν προβλέπεται η παροχή σίτισης, διότι οι μαθητές αποχωρούν νωρίς από το σχολείο και γι’ αυτό από το συνολικό αριθμό ημερών του σχολικού έτους έχουν αφαιρεθεί οι παραπάνω μέρες

Αν θέλετε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της σύμβασης πατήστε εδώ.

Αν θέλετε να δείτε τα γεύματα που προτείνει ο ανάδοχος (πρόγραμμα 4 εβδομάδων σίτισης) πατήστε εδώ


Ανακοινώσεις σχολικής χρονιάς 2015-16
 

Σημαντική ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ διαβάστε εδώ

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

                                                                        Παλλήνη, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Αγαπητοί γονείς ,

το Δ.Σ. καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Απολογιστική - Προγραμματική  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, για την νόμιμη απαρτία της Γενικής Συνέλευσης απαιτείται η παρουσία του 1/3 των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών του. Σε αντίθετη περίπτωση, υποχρεούται μέσα σε 7 ημέρες να καλέσει σε νέα Γενική Συνέλευση, κατά την οποία δεν είναι υποχρεωτική η απαρτία για την λήψη αποφάσεων.

Καλούμε, λοιπόν, σε Γενική Συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Φεβρουαρίου 2016, στις 11.00μμ, στο Σχολείο μας.

Στη (λογικά αναμενόμενη) περίπτωση έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας, θα γίνει η επαναληπτική

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ την

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ώρα 10.30 π.μ. έως 14.00 μ.μ. στο Σχολείο μας

Πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης

10 :30   Εγγραφές Μελών

11 :00   Εκλογή 3 μελούς προεδρείου Γενικής Συνέλευσης

11 :10   Χαιρετισμός διευθυντή Γυμνασίου και Λυκείου

11 :30  Έκθεση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου

12 :00   Έκθεση Εξελεγκτικής επιτροπής

12 :10   Συζήτηση επί των πεπραγμένων – ερωτήσεις, τοποθετήσεις

12 :40   Έγκριση απολογισμού Διοικητικού Συμβουλίου

12: 45   Προγραμματισμός 2016 - Εισήγηση Δ,Σ

13:00   Συζήτηση επί των Εισήγησης – ερωτήσεις, τοποθετήσεις

13:30   Γενική συζήτηση επί των προβλημάτων του Σχολείου μας

14.00   Λήξη Γενικής Συνέλευσης

Δικαίωμα ψήφου στη Γενική συνέλευση έχουν όσοι γονείς έχουν εκπληρώσει μέχρι και την έναρξη της, την Ετήσια Συνδρομή 2016 : 20€

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γ. Παπαστεφάνου                                           Πληροφορίες : 6977710433


Γονείς "εν δράσει" σε εθελοντική Κυριακή

 
 
 

<p class="Body article-tools" style="margin-top: 15px; margin-bottom: 0.0001pt; padding: 0px; font-size: 11.04px; font-family: Verdana; text-align: justify;"><strong style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px;"><span style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-family: verdana, geneva; font-size: 10pt;"><strong style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; color: #7ba566; font-size: 13.3333px;"><strong style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; color: #000000; font-size: 11px; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;"><span style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font-family: verdana, geneva; font-size: 10pt;"><span style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; color: #7ba566;">ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ &amp; ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ -&nbsp;<span style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; color: #ff0000;">Α' Ομιλία-Συζήτηση για την Εφηβεία</span></span></span></strong></strong></span></strong></p>

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΙΣ