ΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται οι συμμετοχές του σχολείου μας σε προγράμματα, εκδρομές, διαγωνισμούς και άλλες δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-14

 

Σοφία Αλεξάνδρου Α' Βραβείο στον διαγωνισμό σύνθεσης της Χ.Ο.Ν. 2014

Εντροπία, για για πιάνο, βιολοντσέλο και φλάουτο

Σύνθεση, πιάνο: Σοφία Αλεξάνδρου, βιολοντσέλο: Ίλια Τηλιακού, φλάουτο: Ιωάννα Αβραμοπούλου

 Στην εξαιρετική αυτή δουλειά της Σοφίας,, οι κρυστάλινες μελωδίες και η αρμονία ρέουν σαν καθαρό νερό,  με αποτέλεσμα η εντροπία της να ρέπει προς την τάξη αντί της αταξίας. Ο χειρισμός των φωνών είναι εντυπωσιακός δεδομένης της ηλικίας της Τα τρία όργανα, φαίνεται ότι δεν επηρεάζονται απο τον τίτλο, όντας σε ευσταθή ισορροπία, όπου συμπληρώνουν το ένα το άλλο σε μια υποδειγματική μαθητική ερμηνεία που θα ζήλευαν πολλοί έμπειροι μουσικοί. Μπράβο Σοφία, Ίλια και Ιωάννα!

Σταύρος Κατηρτζόγλου

Στις 4/5/2014 η μαθήτρια του ΠΜΓΛΠ Σοφία Αλεξάνδρου (Β' Γυμνασίου) κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης με την σύνθεσή της “Εντροπία” για πιάνο, βιολοντσέλο και φλάουτο.

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Χ.Ο.Ν. ταυτόχρονα με άλλους μουσικούς Πανελλήνιους Διαγωνισμούς.

Στο πιάνο ερμήνευσε την σύνθεσή της η ίδια,ενώ πολύτιμη συμβολή είχαν και οι μαθήτριες του ΠΜΓΛΠ Ίλια Τηλιακού (Β΄Γυμνασίου) στο βιολοντσέλο και Ιωάννα Αβραμοπούλου (Α΄Λυκείου) στο φλάουτο,που έλαβαν αμφότερες έπαινο από τη Χ.Ο.Ν. για τις ερμηνείες τους.

  • Η Χ.Ο.Ν. (Χορωδία και Ορχήστρα Νέων) ιδρύθηκε το 1984 και επί 30 χρόνια έχει αδιάλειπτη και αξιόλογη προσφορά στην καλλιτεχνική παιδεία.
  • “Εντροπία” μεταξύ άλλων σημαίνει το μέτρο αταξίας σε ένα σύστημα. Η σύνθεση είναι ένας διάλογος μεταξύ των τριών μουσικών οργάνων,που τελικά μειώνουν πολύ την εντροπία τους μέσα στο μικρό μουσικό σύστημα που αποτελεί η 7λεπτη δημιουργία.

 

 

3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 2013

 

Ολοκληρώθηκε ο Διεθνής Μουσικός Διαγωνισμός που διοργανώθηκε από την InternationalAssociationofArt “TheMuse”(πρόεδρος DrAlexisMirosnikov) και πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά στο Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη, από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2013. (www.themuse.gr )

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν (κλαρινέτο) οι παρακάτω μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης

Από την α΄ τάξη: Κούτελου Ευφροσύνη, Παξινού Φοίβη, Στάμου Βασιλική-Μυρτώ

Από τη β΄ τάξη:  Καρούση Σοφία

Από τη γ΄τάξη:    Μέγγου Δάφνη, Μπύκας Θωμάς

Τη διδασκαλία του κλαρινέτου έκανε η κ. Κατερίνα Λιουδάκι και στο πιάνο συνόδευσε η κ. Αναστασία Καρακίτσου.

Στους μαθητές μας απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία:

Στην κατηγορία Β΄, το 3ο βραβείο στη Βασιλική-Μυρτώ Στάμου

Στην κατηγορία C΄, το 2ο βραβείο στο Θωμά Μπύκα, το 3ο βραβείο στη Σοφία Καρούση και δίπλωμα στη Δάφνη Μέγγου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες! Και του χρόνου!


 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ