ΚΙΘΑΡΕΣ "ΑΘΗΝΑ"

ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΘΗΝΑ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ...

Το Κιθαριστικό Σύνολο ΑΘΗΝΑ ιδρύθηκε το 2005 και αποτελείται από μαθητές κιθάρας του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης.

logoΙδρυτής του είναι ο Αστρινός Καραγιωργάκης, που επιμελείται του συνόλου  παράλληλα με τους καθηγητές κιθάρας Σταύρο Κατηρτζόγλου, Κώστα Σφήκα και Παναγιώτη Αξιώτη. Σημαντικότατο κομμάτι του  συνόλου είναι το φυτώριο μικρών μαθητών.

Εκτός από τη δραστηριότητα εντός του σχολείου, το  Σύνολο έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε κεντρικές αίθουσες και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, με έργα του διεθνούς ρεπερτορίου κλασικής κιθάρας, αργεντίνικα tangos και milongas, αλλά και ειδικές για το σύνολο διασκευές- προσαρμογές έργων κινηματογραφικής μουσικής και έργων διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών, διαφόρων μουσικών στυλ  όπως είναι ο "Καλός, ο κακός και ο Άσχημος" του E. Morricone, τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι κ.α.  Παράλληλα έχουν γραφεί και πρωτότυπα έργα αφιερωμένα στο σύνολο όπως είναι το "A typical day with my guitar" του Γ. Δούση και η "Ελληνική Σουϊτα" του Σ. Κατηρτζόγλου.

Από τις δραστηριότητες του Συνόλου:

  • Κορυφαία στιγμή του Συνόλου ΑΘΗΝΑ ήταν η συνεργασία του και ανταλλαγή επίσκέψεων με το Σύνολο CANTOMANO του Μουσικού Γυμνασίου του Montabaur (Γερμανία) τον Οκτώβριο 2013 (Ελλάδα) και τον Φεβρουάριο 2014 (Γερμανία) όπου οι μαθητές για μία εβδομάδα συμμετείχαν σε συναυλίες, πρόβες, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις.
  • Σημαντικό γεγονός επίσης, ήταν και η συμμετοχή στο 4ήμερο Φεστιβάλ Κιθάρας στα Ανώγεια της Κρήτης 26 Ιουλίου - 1 Αυγούστου 2015 με συμμετοχή 14 μαθητών σε συναυλίες, πρόβες, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις. Από το σύνολο διακρίθηκαν οι Λουκίδου Ηνώ, Κουκουλιτάκη Χριστίνα και Μερέου Δέσποινα με βραβεία στο διαγωνισμό του φεστιβάλ. 
  • Το Σύνολο συμμετέχει σε όλες σχεδόν τις κεντρικές συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης όπως: Εορτασμός για τα 25 χρόνια Μουσικών Σχολείων στην αίθουσα συναυλιών ΠΜΓΛΠ   και στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Βράχων Βύρωνα), στα Εόρτια Μουσικών Σχολείων τον Ιούνιο 2015 κ.λπ.
  • Τηλεοπτικές εμφανίσεις:   Βουλή TV (5' 30')   , από τις  ειδήσεις του ΣΚΑΪ TV

Άλλες σημαντικές εμφανίσεις 

  • Συναυλία στα πλαίσια της ΙΘ' συνόδου της Βουλής των Εφήβων στο θέατρο του Αττικού Άλσους την 6/6/2014.
  • Συναυλία στην τελετή λήξης του  Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής - Attica Guitar Festival2-5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016   
  • Συνάντηση και σεμινάριο και της  κιθαρίστριας Εύας Φάμπα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 σε έργα Φάμπα
  • Συναυλία στο 2ήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Σύλλογων Φίλων της Κιθάρας Δ. Φάμπας, 9 Απριλίου 2016

Μελοντικά σχέδια του Συνόλου 

Συμμετοχή στην 5η Ακαδημία "Αρίων" στο Μόλυβο Λέσβου 3-9 Αυγούστου 2016

επιλέξτε απο το μενού δεξιά για τις δραστηριότητες αναλυτικά

 

   

 

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΠΕΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ... ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΚΙΘΑΡΕΣ "ΑΘΗΝΑ"