Γεγονότα ημερολογίου

Προηγούμενος μήνας Προηγούμενη μέρα Επόμενη μέρα Επόμενος μήνας
Δείτε ανά χρόνο Δείτε ανά μήνα Δείτε ανά εβδομάδα Δείτε σήμερα Αναζήτηση Μετάβαση στο μήνα
Επίσκεψη μαθητών College Marie Curie
Πέμπτη, 11 Μαίος 2017,  9:30 -  3:00
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Επισκέψεις : 30
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΜΓΛΠ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ COLLÈGE MARIE CURIE ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 
     Την Πέμπτη 11 Μαΐου το πρωί μάς επισκέφθηκαν στην Παλλήνη 23 μαθητές, οι οποίοι διδάσκονται μουσική, της 5ης τάξης (αντίστοιχης της δικής μας Α΄ Γυμνασίου) και 3 καθηγητές του Γυμνασίου Collège Marie Curie του Παρισιού, με το οποίο έχει συνεργασία το Μουσικό μας Γυμνάσιο. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας παρουσιάστηκαν  εργασίες μαθητών των δύο σχολείων στους μαθητές μας της Γ΄ Γυμνασίου που διδάσκονται γαλλικά:  

Μαθητές του γ΄1 και του γ΄3 παρουσίασαν σε PowerPoints και διάβασαν στα ελληνικά και στα γαλλικά τις εργασίες τους πάνω στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασίλης Αντωνόπουλος, Ντία Αριστοδήμου, Μετάφραση κειμένων στα γαλλικά: Βασίλης Αντωνόπουλος, PowerPoints: Γιάννης Χαρμπίλας.
Θεατρικό Αναλόγιο: Όλο το γ΄5 και μαθητές από το γ΄1 και γ΄3 Γυμνασίου παρουσίασαν δραματοποιημένο ένα απόσπασμα από την τραγωδία  "Ελένη" του Ευριπίδη, στο οποίο παρεμβάλλονταν στίχοι νεότερων Ελλήνων ποιητών. Στο τέλος της παρουσίασης οι μαθητές μας τραγούδησαν το "Αστέρι του βοριά" σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Επιμέλεια κειμένων - διδασκαλία: Ντία Αριστοδήμου, Σκηνοθεσία: Βάσια Βουγιουκλή, Διδασκαλία χορού & χορωδίας: Λουίζα Τσέγκα, Πιάνο: Ελένη Χολέβα, Μετάφραση κειμένων στα γαλλικά: Βασίλης Αντωνόπουλος, Υπέρτιτλοι στα ελληνικά και στα γαλλικά: Γιάννης Χαρμπίλας.
Μαθητές του Collège Marie Curie διάβασαν σύντομες ιστορίες που έγραψαν εμπνευσμένες από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Μετάφραση στα ελληνικά: Ελένη Σκαρέντζου.  
Μαθητές του Collège Marie Curie έπαιξαν κομμάτια σε διάφορα μουσικά όργανα και τραγούδησαν.

    Το απόγευμα της Πέμπτης καθηγητές του σχολείου μας συνόδευσαν τους προσκεκλημένους μας σε εκδρομή στο Σούνιο. Το πρωί της Παρασκευής συνοδεύσαμε τους Γάλλους επισκέπτες στην Αρχαία Αγορά και τον Κεραμεικό και το Σάββατο το πρωί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. 
    Ευχόμαστε η συνεργασία των δύο σχολείων να προχωρήσει ακόμη περισσότερο και την επόμενη σχολική χρονιά!
XTRAINFO}}
Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΠΕΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Επίσκεψη μαθητών College Marie Curie