ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ και ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...

...πληροφορίες
Το κιθαριστικό Σύνολο "Αθηνά" ΠΜΓΛΠ , στο Μόλυβο Λέσβου
3-8 Aυγούστου 2016
ΕΟΡΤΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΒΕΑΚΕΙΟ 19/6/2016
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε
Θερινή συναυλία μουσικών συνόλων παραδοσιακής μουσικής
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΩΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΜΓΛΠ
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε

ΑΡΧΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΝΕΑ

ΝΕΟ (το 5ο στην Αττική) ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ  

Ιδρύεται νέο Μουσικό Σχολείο στην Ακαδημία Πλάτωνος  η Α τάξη του οποίου θα λειτουργήσει τη σχολική χρονιά 2016-17. Διαβάστε για τη Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αθηνών.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ 

 Οι γραμματείες του Μουσικού Γυμνασίου και του Λυκείου θα είναι ανοικτές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάθε Τετάρτη από 9.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ

TO ΣΥΝΟΛΟ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΜΟΛΥΒΟ ΛΕΣΒΟΥ

Το κιθαριστικό Σύνολο "Αθηνά" ΠΜΓΛΠ έλαβε μέρος στην 5η  Ακαδημία Αρίων 2016, 3-8 ΑΥΓ, ένα θαυμάσιο φεστιβάλ κιθάρας που διοργανώνεται στο Μόλυβο Λέσβου. Οι Iνώ (3o βραβείο στο διαγωνισμό), Χριστίνα (2o βραβείο), Στέλλα (απόφοιτος), Γκαμπριέλα (3o βραβείο), Γιώργος Ν, Νικόλας και Γιώργος Τ (απόφοιτος), έλαβαν μέρος στα σεμινάρια και στις δραστηριότητες του φεστιβάλ και έπαιξαν ως σύνολο τιμώντας το μπλουζάκι που φέρει το λογότυπο του σχολείου μας.

athena molivos1

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ, 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 19:00

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου μας φιλοξενούμε:

  • Την Αμερικάνικη χορωδία Ray of Hope Christian Church Choir
  • Την χορωδία "Μουσικά Κύμματα"
  • Την χορωδία Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου
  • Το πιανιστικό ντούο Σοφία Λεβαντή - Ελένη Χολέβα σε έργα Δημήτρη Θέμελη και Χρήστου Σαμαρά για δύο πιάνα.

Η παρουσία μαθητών, γονέων καθηγητών και κοινού θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στην τελευταία αυτή εκδήλωση της σχολικής χρονιάς που φεύγει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη  (κλικ στην αφίσα για περισσότερα)

2016 6 7

 

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

Η σύνθεση "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" της Σοφίας Αλεξάνδρου (στίχοι,μουσική,πιάνο),μαθήτριας της Α΄Λυκείου ΠΜΓΛΠ,κατέλαβε στον 2ο ετήσιο μουσικό διαγωνισμό της "Βουλής των εφήβων" μία από τις 4 πρώτες θέσεις για τραγούδια μαθητών Λυκείων από όλη την Ελλάδα.
Τα 4 αυτά τραγούδια θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 8/7/2016 στα πλαίσια των εργασιών της ΚΑ΄ συνόδου της "Βουλής των Εφήβων".
Πολύτιμη συμβολή στην επιτυχία του τραγουδιού είχαν οι εξής μαθητές του ΠΜΓΛΠ:  Βέρα Νόνη (Α΄Λυκείου,φωνή), Ανδρέας Πορτελάνος (Γ' Λυκείου,βιολοντσέλο) και Θάνος Πάτσας (Β' Λυκείου, βιολί).   Ακούστε τη σύνθεση...
 

NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Στις 29/12/2015 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2858/ τ.2 το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τα θεωρητικά ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, μουσικά σύνολα, υποχρεωτικό πιάνο και ταμπουράς και για τα όργανα επιλογής πιάνο , κιθάρα, φλάουτο και βιολοντσέλο. Το νέα αναλυτικά προγράμματα (όπου συμμετείχαν στη συγγραφή τους αρκετοί διακεκριμένοι μουσικοί από το σχολείο μας) θεωρείται ότι ισχύουν από το παρόν σχολικό έτος 2015-16.

Το ΦΕΚ είναι 916 σελίδες, για καλύτερη ανάγνωση κάντε κλικ στα όργανα ώστε να κατεβάσετε ανεξάρτητα αρχεία για το κάθε ένα.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ, ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, ώρα 7:30 - Στοά του Βιβλίου. Θερινή συναυλία μουσικών συνόλων παραδοσιακής μουσικής. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης θα μας ξεναγήσουν στους μουσικούς χάρτες των ηχοχρωμάτων της παράδοσης μας, με οδηγούς το λαούτο και τη λύρα, το ούτι με τον ταμπουρά, το βιολί και το σαντούρι, το κανονάκι με το νέι, το καβάλι και το νταούλι.

 

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 
 

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Duo Fina" της EΡT2

 
 

Δείτε όλη την εκπομπή (σε 5 μέρη) εδώ  δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο από τις πρόβες

 

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας με σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και της Ακαδημίας των Παρισίων.

Το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, το Πειραματικό Αναβρύτων, το 2ο Πειραματικό Αθηνών και άλλα πρότυπα και πειραματικά σχολεία επελέγησαν από το Υπουργείο Παιδείας να συμμετέχουν σε αυτή την εκπαιδευτική συνεργασία. Το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Γυμνάσιο Marie Curie, ενώ το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης με το Λύκειο Georges Brassens, σχολεία με μουσικό και καλλιτεχνικό προσανατολισμό.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΩΝΗΣ

 
 

Παγκόσμια ημέρα φωνής, 16 Απριλίου. Την Παρασκευή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Παν/μίου ηχογράφηση/βιντεοσκόπηση της χορωδίας του ΠΜΓΛΠ.

"Hear my prayer", Felix Mendelssohn Χορωδία: ΠΜΓΛΠ, δ/νση: Λουίζα Τσέγκα. Πιάνο: Ελένη Χολέβα. Δ/λια: Λ. Τσέγκα, Γ. Κοντίτσης, Ε. Νταφέκα, Ε. Χολέβα. Σολίστ: Ανθία Παπαδοπούλου. Ηχοληψία: Φώτης Μόσχος. Υπ/νη εκδήλωσης: Αναστασία Γεωργάκη.

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ