Απογραφή Γονέων

Ποιοι είμαστε; Πόσοι είμαστε; Τι δουλειά κάνουμε; Πού μένουμε; 

Ποιους δρόμους ακολουθούμε και πώς βρεθήκαμε εδώ, να κάνουμε όλοι μαζί παρέα.

 

   Αν είστε πολύ βιαστικός, πατήστε εδώ  για να μεταφερθείτε αμέσως στη σελίδα της Απογραφής.

   Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ένας Σύλλογος Γονέων είναι η επικοινωνία με τα μέλη του.

   Στη δική μας περίπτωση, αφού δεν είμαστε ένα σχολείο της γειτονιάς, το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, επειδή ο Σύλλογος πρέπει όχι μόνο να ενημερώσει αλλά και να ενώσει, να φέρει πιο κοντά τα μέλη του.

   Τα προηγούμενα ΔΣ είχαν αρχίσει με πολύ κόπο να συγκεντρώνουν τα e-mails των γονέων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Αλλά…

Ποιο είναι το πρόβλημα

   Οι λίστες των e-mails πρέπει να ενημερώνονται. Να διαγράφονται τα μέλη που αποχώρησαν και να προστίθενται τα νεοεισερχόμενα. Και βέβαια, αν είναι δυνατόν, κάτι τέτοιο να γίνεται «αυτόματα». Όμως, το πρόβλημα, δεν βρίσκεται μόνο στην επικοινωνία.

   Ταυτόχρονα ο Σύλλογος θα πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται τις συνδρομές, τις επαφές με γονείς που θα μπορούσαν να συνδράμουν το έργο του, τον συντονισμό και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του σχολείου και βεβαίως, να ενημερώνει τα μέλη του.

   Όχι μόνο για τις εκδηλώσεις. Για όλες τις δραστηριότητες του.  Και πιστέψτε μας είναι πολλές… Πολλές, και οι περισσότερες δεν φαίνονται!

Πώς θα το λύσουμε

   Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να εκμεταλλευτούμε πλήρως αυτό το καταπληκτικό (και βραβευμένο) site που έχουν δημιουργήσει και συντηρούν οι καθηγητές του σχολείου μας.

   Θα αναλάβουμε τη διαχείριση του χώρου για τους γονείς που μας έχουν παραχωρήσει και εδώ θα βλέπετε πλέον όλα τα νέα και τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

   Το πρόβλήμα της ενημέρωσης θα το λύσουμε μέσα από τις αναρτήσεις στο χώρο που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να συμμετέχετε στις Γενικές Συνελεύσεις, εμείς θα προσπαθήσουμε να σας έχουμε όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένους.  Για τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις του ΔΣ, για τη διαχείριση του Ταμείου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε... Για όλα!

   Γιατί δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα λόγια. Πρέπει να τα ενισχύουμε και με πράξεις. Δεν είναι κενό γράμμα ότι δεν σταματάει η υποχρέωσή μας μόνο στο να ψηφίζουμε. Ούτε είναι σχήμα λόγου ότι όταν είμαστε όλοι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

   Πρέπει όλοι να το καταλάβουμε ότι ο Σύλλογος είμαστε εμείς. Όλοι μαζί! 

   Και σε αυτό το σημείο μπαίνει η δεύτερη δράση που αναλαμβάνουμε. Η απογραφή των Γονέων.

Απογραφή Γονέων

   Η απογραφή όλων των Γονέων του σχολείου μας θα μας βοηθήσει και θα μας «λύσει τα χέρια» σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

   Κατ’ αρχάς θα μας «γνωρίσει» μεταξύ μας. Ποιοι είμαστε; Πόσοι είμαστε; Τι δουλειά κάνουμε; Πού μένουμε; Ποιους δρόμους ακολουθούμε και πώς βρεθήκαμε εδώ να κάνουμε όλοι μαζί παρέα.

   Μετά δείτε πόσα άλλα οφέλη θα προκύψουν.

   Γνωρίζοντας τα επαγγέλματα και τον τόπο κατοικίας του καθενός μας, μπορούμε να έχουμε αμέσως μία πρώτη εικόνα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης του σχολείου. Όχι βέβαια για άλλους λόγους, αλλά δείτε...

 • Αν χρειαζόμαστε βοήθεια για να βάψουμε το σχολείο, γιατί να μην το κάνει κάποιος από εμάς;
 • Τους κήπους και τις ζαρντινιέρες μας γιατί να μην τις φροντίζει ο συνάδελφος πατέρας που είναι κηπουρός;
 • Το χαρτί τουαλέτας που χρειαζόμαστε γιατί να μην το αγοράσουμε από τον πατέρα που έχει το αντίστοιχο κατάστημα;
 • Γιατί να μην μας βοηθήσει με νομική συμβουλή κάποιος που είναι δικηγόρος;
 • Γιατί να μην δημιουργήσουμε «ιατρείο» στο σχολείο με κάποιον από εμάς που είναι παιδίατρος;
 • Αν κάποιος από εμάς μπορεί να μας βοηθήσει με μία χορηγία, αφου δουλεύει σε μεγάλη εταιρία, πώς θα το ξέρουμε;
 • Αν ένας από εμάς είναι ψυχολόγος, γιατί να μην έρθει να μας κάνει μια ομιλία για τα προβλήματα της εφηβείας;

   Γιατί... Γιατί.... Γιατι... Και βέβαια μπορούμε να λύσουμε τόσα άλλα προβλήματα.

 • Να αποκτήσουμε «οπτική» αλλά και συγκεντρωτική εικόνα για τα δρομολόγια.
 • Να ξέρουμε ποιοι άλλοι γονείς είναι κοντά μας, όταν μεταφέρουμε μόνοι μας τα παιδιά στο σχολείο.
 • Να κάνουμε ένα κατάλογο με τα όργανα που έχει το σχολείο και τα οποία εμείς συντηρούμε.
 • Να φτιάξουμε κατάλογο με πληροφορίες για τα παιδιά της κάθε τάξης.
 • Πιθανόν αργότερα να ενισχύσουμε τη δημιουργία ενός Συλλόγου Αποφοίτων του σχολείου

   Οι ιδέες πολλές και διαφορετικές. Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, και τον λόγο με τον οποίο ξεκινάει αυτό το άρθρο. Την καλύτερη επικοινωνία. Την επαφή ανάμεσα στο ΔΣ και τα μέλη. Με πραγματικούς και ενημερωμένους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

   Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, σας καλούμε να απογραφείτε και να δώσουμε, όλοι μαζί, όραμα, πνοή και εικόνα στη μικρή μας κοινωνία.

Τι πρέπει να κάνετε για να απογραφείτε

   Η μοναδική προϋπόθεση που χρειάζεται να πληροίτε είναι ότι πρέπει το παιδί σας να φοιτά στο Μουσικό Γυμνάσιο ή Λύκειο της Παλλήνης. 

   Από εκεί και μετά προσπαθήσαμε να κάνουμε την όλη διαδικασία όσο πιο απλή μπορούσε να γίνει. Πριν πατήσετε εδώ για να περάσετε στη σελίδα της απογραφής, πρέπει να ξέρετε ότι κάθε φορά που θα χρειάζεται να συμπληρώσετε κάτι, στο επάνω μέρος της σελίδας θα εμφανίζονται οι αντίστοιχες οδηγίες.

   Επίσης, σε περίπτωση που δεν θέλετε, για δικούς σας λόγους, να εμφανίζονται τα στοιχεία σας στους υπόλοιπους γονείς, μην ξεχάσετε να σημειώσετε την αντίστοιχη επιλογή.

   Τέλος, αν θέλετε να δείτε όλες τις οδηγίες συγκεντρωτικά, και μετά να περάσετε στη σελίδα της απογραφής, πατήστε εδώ.

   Σας ευχαριστούμε!

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΟΝΕΩΝ