ΑΡΧΙΚΗ

 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ...ΝΕΑ!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΠΜΓΛΠ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ  ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑÏΟΥ

 goethe_2017

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑÏΟΥ 

   Την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 31) συναυλία του ΠΜΓΛΠ με έργα για διάφορα ελληνικά παραδοσιακά σύνολα, σύνολα μουσικής δωματίου και σόλο όργανα. Στη συναυλία συμμετείχαν και μαθητές του γαλλικού Γυμνασίου Collège Marie Curie (Paris, 18ème), που βρίσκονταν αυτές τις μέρες στην Αθήνα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχολείου τους με το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης.  

Διαβάστε το πρόγραμμα της εκδήλωσης

ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ 2017

     Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2017 και ώρα 20:00 ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ διοργανώνει συναυλία με θέμα: “ΓΟΝΕΙΣ επί ΣΚΗΝΗΣ". Γονείς μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, προετοίμασαν και παρουσιάζουν μιά... οικογενειακή συναυλία με έργα δικής τους επιλογής "έτσι... χωρίς πρόγραμμα". Περισσότερα εδώ...

EΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟ "ΠΡΟΣΗΛΙΟΝ" Π.Μ.Γ.Λ.Π

     pros

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΜΓΛΠ - 07/05/2017 - Εθελοντική Κυριακή

   Έγινε, την Κυριακή 07/05/2017, από το πρωί στις 9.00 μέχρι και μετά τις 3.00 το μεσημέρι, με πολύ μεγάλη επιτυχία η Εθελοντική Κυριακή που διοργάνωσε ο Σύλλογός μας στο σχολείο.  "Ορδές" γονέων και παιδιών, υπό τις οδηγίες του κ. Αντωνόπουλου, και υπό τους ήχους Χατζιδάκι, Θεοδωράκη κ.λπ.

122
 • Καθάρισαν φρεάτια και υδρορροές
 • Μάζεψαν σκουπίδια απ' όλους τους εξωτερικούς χώρους του σχολείου
 • Καθάρισαν τάξεις
 • Κρέμασαν κουρτίνες 
 • Επισκεύασαν πόρτες
 • Έβαψαν τοίχους, πόρτες και κάγκελα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου
 • Φύτεψαν λουλούδια και θάμνους σε διάφορα παρτέρια
 • Κλάδεψαν και πότισαν δέντρα και θάμνους
 • Αποψιλώσανε χόρτα και...
 • Φάγανε ένα αρνί στη σούβλα, ένα κοντοσούβλι, πατάτες στο φούρνο, σαλάτες και....
 • Ήπιανε 15 λίτρα κρασί!!!!

   Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και τον Δήμο Παλλήνης για την οικονομική του συνδρομή.

Πατήστε εδώ για να απολαύσετε τους εθελοντές εν δράσει! Και του χρόνου!
 

ΤΟ ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΠΜΓΛΠ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

    ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου το πρωί το κιθαριστικό Σύνολο Αθηνά ΠΜΓΛΠ  για μία συναυλία με έργα Torelli, Piazzolla, Χατζιδάκι κ.ά. 20 μαθητές και 2 καθηγητές απολαύσαμε τη φιλοξενία των γειτόνων μας και δώσαμε αμοιβαίες υποσχέσεις να συσφίξουμε με ανταλλαγές τις μεταξύ μας σχέσεις. Μαθητές και καθηγητές χόρεψαν τη φλαμένγκο ρούμπα μας και εκτίμησαν με το χειροκρότημά τους τη μουσική μας.  Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού μας ζωγράφιζαν, μας βιντεοσκοπούσαν και μας φωτογράφισαν ενώ παίζαμε, με το δικό τους ιδιαίτερο ταπεραμέντο! Γυρίσαμε πίσω πιο πλούσιοι. Παίξαμε και καλά είναι η αλήθεια! Ήχος και εικόνα....σύντομα!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - Β' Ομιλία-Συζήτηση για την Εφηβεία

IMG 0263

Ομιλία-Συζήτηση με θέμα: Εφηβεία, Τεχνικές Επικοινωνίας - Όρια & Πειθαρχία
Η κα Αρετή Κυπραίου  στην κατάμεστη αίθουσσα της χορωδίας
 
    Έγινε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 02/04/2017 στο σχολείο, η δεύτερη Ομιλία-Συζήτηση με θέμα "Εφηβεία, Τεχνικές Επικοινωνίας - Όρια & Πειθαρχία" με εισηγήτρια την κα Αρετή Κυπραίου, Ψυχολόγο, M.Sc., Σύμβουλο και Συνεργάτη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.
    Η προσέλευση των γονέων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η "συμφωνία" αλλά και η απαίτηση  ήταν "...από του χρόνου να έχουμε ακόμα περισσότερες διαλέξεις..."
    Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση, όπου η κα Κυπραίου απάντησε σε ερωτήσεις-απορίες και σχόλια των παρευρισκομένων.
    Για όλους όσοι παραβρέθηκαν αλλά και για όσους θα ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας, σύντομα θα "ανεβάσουμε" μια συνοπτική παρουσίαση της ομιλίας.

DIALOGUE IN THE DARK

    Την Παρασκευή 29/03/17 τα τμήματα γ1/γ4 και γ5 του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης επισκέφθηκαν το θέατρο Badminton για να πάρουν μέρος στο πρωτοποριακό βιωματικό δρώμενο "Dialogue in the dark",το οποίο έχει στόχο την ευαισθητοποίηση μας σε θέματα τυφλότητας συνανθρώπων μας και την κατάρριψη των όποιων στερεότυπων περί διαφορετικότητας. Διαβάστε λεπτομέρειες...

bad

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

    Για ακόμη μία χρονιά οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με τις δημιουργίες τους. Δέκα (10) μαθητές/τριες του Γ΄1, Γ΄3 και Γ΄5 θα βραβευτούν από τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα και θα κερδίσουν δώρα σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την Δευτέρα 20 Μαρτίου.
    Θα βραβευτούν οι μαθητές/τριες: ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Γεώργιος, ΒΡΥΣΑΣ Γεώργιος, ΑΝΔΡΙΚΟΥ Αναστασία, ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ Μαρία Ευγενία, ΒΛΑΧΟΥ Αναστασία, ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργία, ΚΩΦΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασία, ΧΑΡΜΠΙΛΑ  Αικατερίνη, ΤΣΑΝΤΙΛΑ Νίκη, ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Άννα και ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ Αλεξάνδρα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΙΣ... ANΤΙΛΟΓΙΕΣ

   Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου το Μουσικό Γενικό Λύκειο Παλλήνης με μία ομάδα επτά μαθητών της Α΄ Λυκείου πήρε μέρος στους προκριματικούς φιλικούς αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας 2017. Τους μαθητές συνόδευε η φιλόλογος κα Ελένη Εργά. Οι μαθητές αγωνίστηκαν σε τρεις γύρους Αντιλογίας με ισάριθμα σχολεία. Η προσπάθεια των μαθητών στους αγώνες ήταν ικανοποιητική και επισημάνθηκε η ευγενής παρουσία και η κοσμιότητα της συμπεριφοράς τους. Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε το τηλεοπτικό απόσπασμα από τις ειδήσεις της ΕΡΤ 

 

 

 

ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ 2017

     Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2017 και ώρα 20:00 ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ διοργανώνει συναυλία με θέμα: “ΓΟΝΕΙΣ επί ΣΚΗΝΗΣ". Γονείς μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, προετοίμασαν και παρουσιάζουν μιά... οικογενειακή συναυλία με έργα δικής τους επιλογής "έτσι... χωρίς πρόγραμμα". Περισσότερα εδώ...

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ & ΕΠΙΛΟΓΗΣ) ΜΑΙΟΥ 2017 

 
ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ: Τρίτη 2 Μαΐου Γ' τάξη, Παρασκευή 5 Μαΐου και Δευτέρα 8 Μαΐου Α' και Β' τάξη.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ, 
Παρασκευή 5 Μαΐου 2017: Α΄ βάρδια : Παραδοσιακή Β΄ Λυκείου / Β΄ βάρδια : Ατομικό όργανο επιλογής Α΄ και Β΄ Λυκείου
Δευτέρα 8 Μαΐου 2017: Α΄ βάρδια : Παραδοσιακή Α΄ Λυκείου / Β΄ βάρδια : Πιάνο υποχρεωτικό Α΄ Λυκείου
ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ: Τρίτη 23 Μαΐου,Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Μαΐου όλες οι τάξεις.
 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΑΝΟΥ ΜΑΙΟΥ 2017

  ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑ'Ι'ΟΥ 2017 -   ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΜΓΛΠ

Σας περιμένουμε από τις 09:00 και μετά στο σχολείο      
 
mousiko
 
Δουλειά - Κέφι - Χορός - Τραγούδι και ...ένα αρνί στη σούβλα
 
 
Ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΠΜΓΛΠ οργανώνει και φέτος εθελοντική Κυριακή στο σχολείο μας την Κυριακή 7 Μαΐου από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι. Όλοι οι γονείς, οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου είναι προσκεκλημένοι. Στόχος αυτή τη φορά είναι να αποκτήσουν χρώμα τα μεταλλικά παραπέτα των κλιμάκων στο αίθριο της βιβλιοθήκης και στην είσοδο του διοικητηρίου και να γίνουν διάφορες εργασίες στα παρτέρια του σχολείου (φυτέματα, αποψίλωση, καθαρισμός). Παρότι το σχολείο διαθέτει επαρκή εξοπλισμό, οι εθελοντές μπορούν, αν το επιθυμούν, να φέρουν και τον δικό τους σχετικό εξοπλισμό.  Ελάτε να κάνουμε το σχολείο μας ακόμη πιο όμορφο! 

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι! ΠΑΣΧΑ 1992!

Πάσχα 1992... εκπομπή ΠΜΓΛΠ στον ΑΝΤ1 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 - ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕ

 - Στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΜΓΛΠ και ώρα 20.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-αφιέρωμα στον Στέφανο Βασιλειάδη με το Φυτώριο Ευρωπαϊκής Χορωδίας, τη Μαντολινάτα και την Φιλαρμονική Ορχήστρα (Μπάντα) του ΠΜΓΛΠ. 

vasil

 skularikou

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΜΓΠ

    Την Δευτέρα 24 Απριλίου και ώρα 6.00 - 9.30 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου η τέταρτη φετινή ενημέρωση που απευθύνεται στους υποψήφιους μαθητές μας της Α΄ Γυμνασίου και στους γονείς τους. Θέματα της ενημέρωσης θα είναι: Γενική παρουσίαση του σχολείου μας και η διαδικασία επιλογής μαθητών της Α΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2017. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - B΄ Ομιλία-Συζήτηση για την Εφηβεία

 

ΣΥΓΚΛHΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

councilΣε εφαρμογή των σχετικών άρθρων, συγκαλείται σχολικό συμβούλιο για τις 24-3-2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 π.μ.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
1. Λειτουργία του Σχολείου. Καταγραφή θετικών και αρνητικών γεγονότων στη λειτουργία και κατάθεση γόνιμων-καλοπροαίρετων προτάσεων για την περαιτέρω βελτίωση της .
2. Κτηριακά προβλήματα και καταγραφή σκέψεων για την  επίλυσης τους.
3. Λοιπά θέματα. 
Η παρουσία των συναδέλφων είναι υποχρεωτική. Από τη διεύθυνση Γυμνασίου - Λυκείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

 

OΜΙΛΙΑ/ ΑΡΘΡΟ του κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

   Προσκεκλημένος εισηγητής στο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο "Το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στο διεθνές περιβάλλον, πραγματικότητα, προβληματισμοί, προοπτικές",  ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Κων/νος Παπαγεωργίου  ανέλυσε τα προβλήματα της Ελληνικής Παιδείας και πρότεινε λύσεις. Στο κείμενο  ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε εκτενώς στα Μουσικά Σχολεία ως  παράδειγμα προς μίμηση, ένα θέμα που γνωρίζει καλά από την πολύχρονη θητεία του στο σχολείο μας.

και πληροφορίες για την εκδήλωση...

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ROSS DALY

 

 

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ...  

Ενημερώθηκε το ημερολόγιο μας... , συνοπτικά:
 • Από Παρασκευή 27/1 έως Τρίτη 31/1 ομάδα μαθητών/καθηγητών της παραδοσιακής μουσικής στην Κρήτη του Ross Daly
 • Δευτέρα 30/1 Μαθητές του Λυκείου μας παίζουν στο Παρίσι 
 • Πέμπτη 2/2 Παράδοση βαθμολογίας 4μήνου (καθηγητές Γυμνασίου)
 • Δευτέρα 13/2 Επίδοση βαθμολογίας 4μήνου Γυμνασίου - Λυκείου (γονείς) & εκλογές νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων 
 • Τρίτη 14/2 Οι καθηγητές της παραδοσιακής μουσικής παίζουν για τους μαθητές 
 • Δευτέρα 20/2 Οι καθηγητές της ευρωπαϊκής μουσικής παίζουν για τους μαθητές 
 • Τετάρτη 1/3 Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου παίζουν για τους συμμαθητές τους 
 • Τρίτη 7/3 Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου παίζουν για τους συμμαθητές τους 
 • Δευτέρα 13/3 Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παίζουν για τους συμμαθητές τους (1η συναυλία)
 • Τρίτη 21/3 Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου παίζουν για τους συμμαθητές τους (2η συναυλία) ΝΕΟ
 • Τρίτη 21/3 Οι μαθητές του Λυκείου παίζουν για τους συμμαθητές τους (1η συναυλία)
 • Δευτέρα 27/3 Οι μαθητές του Λυκείου παίζουν για τους συμμαθητές τους (2η συναυλία)
 • Παρασκευή 7/4 Καλό Πάσχα...!!!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΜΓΛΠ με το ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ GEORGES BRASSENS ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Μαθητές  και μαθήτριες του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης  θα συμμετάσχουν σε κοινή συναυλία με μαθητές/τριες του Λυκείου Georges Brassens στο Ελληνικό Ίδρυμα στο Παρίσι, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του κου Gilles PECOUT, Πρύτανη της Ακαδημίας και των Πανεπιστημίων των Παρισίων και την κα Μαρία Γκράβαρη Μπάρμπα διευθύντρια του Ελληνικού Ιδρύματος στο Παρίσι, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στις 18.30. Διαβάστε λεπτομέρειες...

gallika

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΑΜΠΟΥΡΑ

   Η μέθοδος του ταμπουρά  έχει γραφτεί σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών « ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα) – Νέο Πρόγραμμα Σπουδών» του ΙΕΠ.

   Διαβάστε λεπτομέρειες και ανακτήστε τη Μέθοδο Ταμπουρά σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου pdf.

 

NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

   Στις 29/12/2015 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2858/ τ.2 το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για τα θεωρητικά ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, μουσικά σύνολα, υποχρεωτικό πιάνο και ταμπουράς και για τα όργανα επιλογής πιάνο κιθάραφλάουτο και βιολοντσέλο. Το νέα αναλυτικά προγράμματα (στη συγγραφή των οποίων συμμετείχαν αρκετοί διακεκριμένοι μουσικοί από το σχολείο μας) θεωρείται ότι ισχύουν από το παρόν σχολικό έτος 2015-16.

   Το ΦΕΚ είναι 916 σελίδες. Για καλύτερη ανάγνωση κάντε κλικ στα όργανα, ή κατεβάσετε το ΠΡΟΓΡΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ που κατασκευάσαμε για την ευκολία πλοήγησής σας.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - Α' Ομιλία-Συζήτηση για την Εφηβεία

 
efhbeia1
Ομιλία-Συζήτηση με θέμα: Εφηβεία - Χτίζοντας Γέφυρες Επικοινωνίας
Η κα Αρετή Κυπραίου και ο πρόεδρος του Συλλόγου στην κατάμεστη αίθουσσα της Χορωδίας
 
    Έγινε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 26/03/2017 στο σχολείο, η πρώτη Ομιλία-Συζήτηση με θέμα "Εφηβεία-Χτίζοντας Γέφυρες Επικοινωνίας".
    Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και είχε για κεντρικό ομιλητή την κα Αρετή Κυπραίου, Ψυχολόγο, M.Sc., Σύμβουλο και Συνεργάτη του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων.
    Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση, όπου η κα Κυπραίου απάντησε σε ερωτήσεις-απορίες και σχόλια των παρευρισκομένων.
  Για όλους όσοι παραβρέθηκαν αλλά και για όσους θα ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να είναι μαζί μας, υπάρχει μια συνοπτική παρουσίαση της ομιλίας στην σελίδα των Γονέων. Διαβάστε περισσότερα...
 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - 24/03/2017

 
SYMBOULIO
Από την σύγκληση του Σχολικού Συμβουλίου, την Παρασκευή, 24/03/2017.
Εκ δεξιών προς τα αριστερά: Κα Ελένη Τσίντζου (Δ/ντρια Λυκείου), κος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (Πρόεδρος Συμβουλίου-Δ/ντης Γυμνασίου)
και Κωνσταντίνος Τράπαλης (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων)
 
   Μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων έγινε, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, η σύγκληση των Σχολικών Συμβουλίων του Μουσικού Γυμνασίου και του Μουσικού Λυκείου, σε μια κοινή συνάντηση. 
    Στο Συμβούλιο συμμετείχαν, εκτός από τους Συλλόγους Διδασκόντων του Γυμνασίου και του Λυκείου (δηλ. όλοι οι καθηγητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο), το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, αντιπροσωπεία από τα 15μελή τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου, καθώς επίσης και ο κ. Άγγελος Λιακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Παλλήνης. Διαβάστε περισσότερα...
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - ΕΚΛΟΓΕΣ -13/02/2017.  

     Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και από ώρα 10:30 - 14:00 θα διεξαχθούν οι εκλογές του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, για την ανάδειξη των νέων μελών του Δ.Σ. Μπορείτε να υποβάλετε την υποψηφιότητά σας στα μέλη  της εφορευτικής επιτροπής με τους παρακάτω τρόπους:

 1. Τηλεφωνικά: Νίκος Ζαμπέτης - 697 73 42 434,  Κώστας Ρεπούλης - 693 70 57 758, Γωγώ Αλουπογιάννη - 697 74 43 292
 2. Με email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 3. Στην Γραμματεία του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΜΓΠ, Παρασκευή 27-1-2017, 6.00 - 9.30 μ.μ.  

     Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και ώρα 6.00 - 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου η πρώτη φετινή ενήμερωση των υποψηφίων μαθητών μας της Α΄ Γυμνασίου και των γονέων τους. Θέματα της ενημέρωσης θα είναι: Γενική παρουσίαση του σχολείου μας και η διαδικασία επιλογής μαθητών της Α΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο 2017. 

 ΠΕΡΙ ΓΡΙΠΗΣ...  

Αγαπητοί μαθητές και γονείς, η γρίπη επισκέφθηκε και το σχολείο μας. Σκοπός αυτού του σημειώματος είναι να τη θεωρήσουμε ανεπιθύμητο επισκέπτη, ώστε να μην εγκατασταθεί στις τάξεις μας. Γι’ αυτό παρακαλούμε θερμά:
Οι γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, όταν διαπιστώνουν ασθένεια.
Οι μαθητές να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής: Πλύσιμο χεριών, προστασία στόματος με χαρτομάντιλο κατά τον βήχα/φτέρνισμα, να μην πίνουν νερό από το ίδιο μπουκάλι, να μη μοιράζονται τροφές ή ρουχισμό με τους συμμαθητές τους.
Η τήρηση των παραπάνω κανόνων είναι υποχρέωση όλων μας. 
 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - Αποτελέσματα Εκλογών

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου έγιναν στις 13-02-2017 οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και εκπροσώπων για την Ένωση Γονέων.

Μετά το πέρας της διαδικασίας η Εφορευτική Επιτροπή έκανε την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Α' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΛΥΚΕΙΟΥ ...  

Eπίδοση ελέγχων βαθμολογίας ΛΥΚΕΙΟΥ: Δευτέρα  13 Φεβρουαρίου ώρα 10.00 - 14.00. 

Διαβάστε περισσότερα για τις αίθουσες υποδοχής γονέων (Λυκείου).

Eπίδοση ελέγχων βαθμολογίας ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: Δευτέρα  13 Φεβρουαρίου ώρα 9.00 - 13.00.

Διαβάστε περισσότερα για τις αίθουσες υποδοχής γονέων (Γυμνασίου).

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΠΜΓΛΠ

   

Η  μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, με την καθιερωμένη μουσικοθεατρική έκπληξη της Γ' Λυκείου!

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΜΓΛΠ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 

    Στα πλαίσια της συνεργασίας του Μουσικού σχολείου Παλλήνης και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών,  μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν τη χαρά να παίξουν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργάνωσε το Γαλλικό  Ινστιτούτο για τους μαθητές του και τους γονείς τους το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 12.00, στο Auditorium  του ΙFΑ.  Περισσότερες πληροφορίες / πρόγραμμα ...
 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΜΓΛΠ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ 

    Χριστουγεννιάτικη γιορτή του γερμανικού τμήματος του σχολείου μας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Διαβάστε περισσότερα...
 

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΟΥ ΠΜΓΛΠ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΡΟΣ ΝΤΕΪΛΙ

     Επίσκεψη και συνεργασία των παραδοσιακών συνόλων του σχολείου μας με το εργαστήρι "Λαβύρινθος" στην Κρήτη στις 28-31 Ιανουαρίου 2017Διαβάστε περισσότερα...
 

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΜΓΛΠ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ GOETHE 

   Το Goethe-Institut Athen φιλοξένησε μαθητές του σχολείου μας σε χριστουγεννιάτικη συναυλία το Σάββατο 10 Δεκεμβρίουστην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου. Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση και εδώ

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 1-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 

    Μαθητές και απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας την 1-3 Δεκεμβρίου 2016 με θέμα: "Ημέρες Παιδαγωγικής Freinet", κύκλος "Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο". Διαβάστε περισσότερα...
 

 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ β΄1 ΚΑΙ β΄3 ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ 

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες του β΄1 και β΄3 Γυμνασίου, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους Ελένη Εργά και Δήμητρα Τσίγκα, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου το Μουσείο Μπενάκη στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Το β΄1 ξεναγήθηκε στην πλούσια συλλογή βυζαντινών και μεταβυζαντινών εικόνων του μουσείου, ενώ το β΄3 στη συλλογή έργων αρχαίας ελληνικής γλυπτικής. Οι ξεναγήσεις που έγιναν από ιστορικούς της τέχνης, στο πλαίσιο ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Ευχόμαστε σ΄ όλα τα παιδιά να επισκεφθούν πάλι πολλές φορές με τους γονείς τους το Μουσείο Μπενάκη!  
 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - Συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλλήνης

dimarxos

Από αριστερά προς τα δεξιά: Κωνσταντίνος Τράπαλης (Πρόεδρος), Οδυσσέας Ρομπάκης,, Άγγελος Λιακόπουλος (Σχ. Επιτροπή Δήμου), Θανάσης Ζούτσος (Δήμαρχος), Νίκος Ζαμπέτης (Tαμίας), Δημήτρης Ασημακόπουλος και Στέφανος Καμπάς (Γραμματέας) στο γραφείο του Δημάρχου Παλλήνης

   Την Πέμπτη 24/11/2016, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Θανάση Ζούτσο. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Άγγελος Λιακόπουλος, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής. Η συνάντηση είχε σαν σκοπό να γνωριστούμε με τον κ. Δήμαρχο και να του εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως σχολείο. Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παλλήνης είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για την εν γένει λειτουργία και συντήρηση του σχολείου. Διαβάστε περισσότερα...

     ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

    Τη Δευτέρα 21-11-2016 και από 09:30-13:00 καλούνται  οι γονείς για συνεργασία με τους καθηγητές και για την ενημέρωση της πρόοδου των παιδιών. Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον πίνακα 1 που μπορείτε να διαβάσετε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
    Παρακαλούμε να ληφθεί υπ' όψιν ότι  εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε το σχολείο την Τετάρτη 23-11-2016 και κάθε πρώτη και τρίτη Τετάρτη κάθε μήνα μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στον πίνακα 2 στην ίδια ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ

Κάθε Παρασκευή οι καθηγητές του Λυκείου θα δέχονται τους γονείς των μαθητών για ενημέρωση της προόδου των παιδιών τους, σύμφωνα με τον ΠΙΝΑΚΑ.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ - Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής

Filippou

Από αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Ζαμπέτης (Ταμίας), Στέφανος Καμπάς (Γραμματέας), Οδυσσέας Ρομπάκης, Πέτρος Φιλίππου (Αντιπεριφερειάρχης,), Κωνσταντίνος Τράπαλης (Πρόεδρος) και Δημήτρης Ασημακόπουλος στο γραφείο του κ. Φιλίππου

Την Δευτέρα, 14/11/2016, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου. Η συνάντηση, πέραν της γνωριμίας, είχε ως σκοπό να εκθέσουμε στην Περιφέρεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως σχολείο και να ζητήσουμε την συνδρομή της στην επίλυσή τους. Η συνάντηση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία!! Διαβάστε περισσότερα...

 ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΡΓΑ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ2

   Οι μαθήτριες μας Χριστίνα Κουκουλιτάκη, Γ΄ Γυμνασίου (τάξη κιθάρας Σταύρου Κατηρτζόγλου) και το τρίο φλάουτων : Εύη Λαγάρα, Γ΄ Λυκείου,  Παπαδάκη Ναυσικά, Β΄ Λυκείου και Κωνσταντουράκη Αθηνά, Β΄ Λυκείου (τάξεις Ιλιάνας Μιχοπούλου και Λεμονιάς Πάστη) εμφανίστηκαν σε εκπομπή της ΕΡΤ2, ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. 

   Όλη η εκπομπή στην ΕΡΤ2 web tv 

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

   "Η ελληνική γλώσσα είναι μία, και όσο βαθύτερα  τη γνωρίσουμε, τόσο καλύτερα επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας και αρθρώνουμε τον προσωπικό μας λόγο".  Δήμητρα Τσίγκα – Ρένα Φερεντίνου.

   Με αυτά τα λόγια οι δύο καθηγήτριες του σχολείου μας προλογίζουν την θαυμάσια εργασία τους πάνω στο Ανθολόγιο Νεοελληνικής Λογοτεχνίας που εκπόνησαν και που απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και όχι μόνο!

Διαβάστε λεπτομέρειες και ανακτήστε το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ  

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ 

 • Η Χαρά Βέττου (κιθάρα), μαθήτριά μας πέρυσι της Γ΄ Γυμνασίου, μετακόμισε φέτος για οικογενειακούς λόγους στο Λονδίνο και είναι πλέον απο τους συνολικά 150 επιτυχόντες μαθητές από όλη την Αγγλία, που θα φοιτήσουν στο Guildhall School of Music του Λονδίνου. Καλή πρόοδο, Χαρά!
 • Η Ελίνα Μητρούσια, απόφοιτος του σχολείου μας το 2015, εισήχθη φέτος στη σχολή πιάνου της Μουσικής Ακαδημίας Franz Liszt της Βουδαπέστης, μιας από τις πιο γνωστές Ανώτατες Μουσικές Σχολές του κόσμου. Ελίνα, καλή συνέχεια! 
 •    Για πρώτη φορά εφέτος συμμετείχε στην Ολυμπιάδα των Γερμανικών στο Βερολίνο μαθήτρια του σχολείου μας. Πρόκειται για τη μαθήτρια του γ4 Γυμνασίου (σχ. έτος 
2015-16) Νίνα Παπαδάκη-Κουνάδη, η οποία επέστρεψε με τις καλύτερες εντυπώσεις απ΄αυτή την μοναδική εμπειρία. 

Περισσότερα στη σελίδα Γερμανικών του ιστότοπου...

ΕΠΙΣΗΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στο ΠΜΓΛΠ

 "...Ο πόλεμος είναι πάντα βάρβαρος. Στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Παρά ταύτα, μπροστά στην απειλή της ελευθερίας τους, της προσωπικής και της πατρίδας τους, οι Έλληνες του 1940 δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για αυτήν..."

 • Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του Μουσικού Γυμνασίου και του Λυκείου για την εθνική μας γιορτή, ορίστηκαν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των δύο σχολείων και δόθηκαν αριστεία και βραβεία σε μαθητές που διακρίθηκαν για την επίδοσή τους κατά τη σχολική χρονιά 2015-16. Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία της κ. Ντίας Αριστοδήμουφιλολόγου καθηγήτριας του Γυμνασίου, για την Εθνική Επέτειο και τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπύρος Πάντζαςεπ' ευκαιρία της απονομής του βραβείου "Μάριος Τόκας".
 • Όπως κάθε χρόνο, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου το πρωί η χορωδία μας της Β΄ Γυμνασίου συμμετείχε σε εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στο Υπουργείο Παιδείας, την οποία παρακολούθησαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου και οι γονείς των μαθητών μας. Η διδασκαλία της χορωδίας ήταν της κας Ελένης Χολέβα και Κατερίνας Νικολουδάκη. Τη διεύθυνση της χορωδίας είχε η κα. Ελένη Χολέβα. Στη χορωδιακή εκδοχή του "Κράτησα τη ζωή μου" του Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους του Γιώργου Σεφέρη, το σόλο μέρος ερμήνευσε ο Νίκος Ρογκάκος. Στο πιάνο η κα. Κοχάρ Καραγιάν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της χορωδίας και στους καθηγητές τους! 
 • Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου το πρωί το σχολείο μας συμμετείχε στη δοξολογία στον ναό του Αγίου Τρύφωνα της Παλλήνης, στην κατάθεση στεφάνων στο ηρώο και στην καθιερωμένη σχολική παρέλαση που ακολούθησε στη λεωφόρο Μαραθώνος. Τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης παρέλασαν υπό τους ήχους της μπάντας του σχολείου μας, την οποία διηύθυνε ο κ. Κώστας Σκορδίλης. Συγχαρητήρια στα παιδιά της μπάντας και στον μαέστρο τους!  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΜΓΛΠ  - Συνάντηση με τους Διευθυντές του Σχολείου

 

   Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, μετά τη συγκρότηση του Προεδρείου, ζήτησε συνάντηση με τους διευθυντές του σχολείου μας για να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τη σχολική μας κοινότητα. Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 13/10/2016.   Διαβάστε περισσότερα...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΜΓΛΠ

 Η σίτιση άρχισε!...
     Από την Δευτέρα 17/10/2016 άρχισε να εφαρμόζεται η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και του αναδόχου και αφορά τη σίτιση των μαθητών του σχολείου μας και των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου του Γέρακα (περίπου 890 μερίδες ημερησίως). Για το πλήρες κείμενο της σύμβασης πατήστε εδώ
   Μετά από συνενόηση με τους διευθυντές των σχολείων, ο ανάδοχος έφτιαξε ένα πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης 4 εβδομάδων με πλήρη ανάλυση των γευμάτων που θα προσφέρονται κάθε ημέρα στους μαθητές. Για να δείτε το πρόγραμμα 4 εβδομάδων σίτισης πατήστε εδώ.
Η σύμβαση περιγράφει με πλήρη λεπτομέρεια το διαιτολόγιο, ακολουθεί την μεσογειακή διατροφή (βάσει των προτάσεων του Υπουργείου) και τα βασικά σημεία της είναι τα εξής:  Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

   Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να επιδοτήσει μετά από αίτησή μας τριήμερη (3) πολιτιστική επίσκεψη ομάδας 20 μαθητών/τριων και τριών καθηγητών/τριων του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης στο Βέλγιο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από Τρίτη 18 έως Πέμπτη 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016. Οι μαθητές/τριες επελέγησαν διότι διακρίθηκαν είτε στο μάθημα των γαλλικών είτε στα μαθήματα γενικής παιδείας είτε στα μουσικά μαθήματα.  Περισσότερα στη σελίδα των γαλλικών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 

xanthoulis     Με περισυλλογή και σεβασμό στο χώρο, οι μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ασφαλώς τα παιδιά δεν πρόφθασαν να δουν προσεκτικά όλα τα εκθέματα, καθώς το μουσείο στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές αρχαίας ελληνικής τέχνης του κόσμου, ελπίζουμε όμως ότι αυτή η επίσκεψη θα τους γεννήσει την επιθυμία να το επισκεφθούν και πάλι με τους γονείς τους κάποια Κυριακή. Ο διακεκριμένος μουσικός κ. Νίκος Ξανθούλης ερμήνευσε με μεγάλη ευχέρεια μέρος από το κοντσέρτο που έγραψε ο ίδιος για αρχαία ελληνική λύρα και ορχήστρα. Ο κ. Ξανθούλης ήταν λαλίστατος και αστείρευτη πηγή γνώσεων για την αρχαία ελληνική μουσική. Οι μαθητές έκαναν δεκάδες ερωτήσεις για τη θαυμαστή του ερμηνεία στη λύρα και για το ίδιο το αρχαίο αυτό μουσικό όργανο, στις οποίες ο συνθέτης και ερμηνευτής απάντησε με κέφι και ευχέρεια λόγου. Εντυπωσιακή ήταν και η ξενάγηση στα κυκλαδίτικα τρισδιάστατα ειδώλια, στο μυκηναϊκό τμήμα, στη γλυπτοθήκη με έργα της αρχαϊκής, κλασικής και ελληνιστικής εποχής, στην αίθουσα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και στην αίθουσα "Οδύσσεια"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 
    Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου μας ενημέρωση από τον Διευθυντή του DAAD (Γερμανική Υπηρεσία για τις Ανταλλαγές Φοιτητών), κ. Roggenkamp, σχετικά με τα Πανεπιστήμια στη Γερμανία και τις υποτροφίες που για πρώτη φορά φέτος και εις το εξής θα μπορούν να διεκδικούν 2 μαθητές του σχολείου μας ετησίως για σπουδές στη Γερμανία. Παρακαλούμε ενημερωθείτε από την σχετική ιστοσελίδα του σχολείου μας. 

 ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

logo1

         Το σχολείο είχε την τιμή να διοργανώσει την  1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, που τελείωσε στις 2.οο μ.μ. της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2016.

  25 καθηγητές και 220 μαθητές συμμετείχαν σε σεμινάρια ηχοληψίας κιθάρας, κατασκευής οργάνων και διαμόρφωσης νυχιών. Έγινε επίσης συζήτηση περί μαθητοκεντρικής διδασκαλίας, την οποία διεύθυναν μαθητές. Παράλληλα, οι καθηγητές παρακολούθησαν σεμινάριο προγράμματος σπουδών κιθάρας και μεθόδων διδασκαλίας του οργάνου. Στη συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τα κιθαριστικά σύνολα Παλλήνης, Ιλίου και Πειραιά, καθώς και συναυλία των σολίστ Άρη Καραγιωργάκη, Κατερίνας Λιουδάκι και Δημήτρη Κοτρωνάκη. Τα σχόλια μετά το τέλος της εκδήλωσης μάς ενθαρρύνουν για τη συνέχεια!   Φωτογραφίες από την εκδήλωση

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 
   Απόφοιτοι της 1η χρονιάς λειτουργίας του ΠΜΓΛΠ. Φωτογραφία Π. Λυκούδης. Από δεξιά: Σωτήρης Ματεντζόγλου, Κατερίνα Μητροπούλου, Μαρία Μελαχροινού, Κωνσταντίνα Κυριαζή, Θεοδώρα Τζόλα, Σόνια Χαραλαμπίδου, Δημήτρης Κάσσης, Κατσίρης, Χαρά Κανελλοπούλου,  Ζαφειρόπουλος.
 
apofoitoi PMGLP
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α' , Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ

   Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας  σχολείου - γονέων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γονέων μαθητών της Α’ και Β’ Γυμνασίου και όσων εισήχθησαν με κατατακτήριες, την Κυριακή 09-10-2016 και ώρα 10:45 π.μ. στο χώρο του σχολείου

   Διαβάστε τα προς ενημέρωση θέματα  και άλλες λεπτομέρειες...

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΟΝΕΩΝ

 
Αγαπητοί γονείς της Α΄ Γυμνασίου (και όχι μόνο). Απογραφείτε ηλεκτρονικά στο Σύλλογο Γονέων στον ιστότοπό μας. Έτσι θα λαμβάνετε ενημερώσεις, θα συμβάλετε σημαντικά στη διευκόλυνση των μετακινήσεων των παιδιών σας με τα σχολικά λεωφορεία και, δηλώνοντας το επάγγελμά σας, μπορείτε να βοηθήσετε ως εθελοντές στην κάλυψη αναγκών του σχολείου, όχι απαραίτητα με προσωπική εργασία. Το ΠΜΓΛΠ είναι υπόθεση όλων μας. Οι γνώσεις σας, οι διασυνδέσεις σας και η καλή σας διάθεση μπορούν να είναι πολύτιμα εργαλεία βελτίωσης του σχολείου ΜΑΣ. Διαβάστε περισσότερα και εγγραφείτε εδώ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 Με την ευκαιρία του φετινού Αγιασμού, μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου προς τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 ... 

TO ΣΥΝΟΛΟ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΝ ΜΟΛΥΒΟ ΛΕΣΒΟΥ

   Το κιθαριστικό Σύνολο "Αθηνά" ΠΜΓΛΠ έλαβε μέρος στην 5η Ακαδημία Αρίων 2016, 3-8 Αυγούστου, ένα θαυμάσιο φεστιβάλ κιθάρας που διοργανώνεται στον Μόλυβο της Λέσβου. Οι Iνώ (3o βραβείο στο διαγωνισμό), Χριστίνα (2o βραβείο), Στέλλα (απόφοιτος), Γκαμπριέλα (3o βραβείο), Γιώργος Ν., Νικόλας και Γιώργος Τ. (απόφοιτος), έλαβαν μέρος στα σεμινάρια και στις δραστηριότητες του φεστιβάλ και έπαιξαν ως σύνολο, τιμώντας το μπλουζάκι που φέρει το λογότυπο του σχολείου μας.

athena molivos1

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ, 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 19:00

   Την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 στην αίθουσα συναυλιών του σχολείου μας φιλοξενούμε:

 • Την Αμερικάνικη χορωδία Ray of Hope Christian Church Choir
 • Την χορωδία "Μουσικά Κύμματα"
 • Την χορωδία Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου
 • Το πιανιστικό ντούο Σοφία Λεβαντή - Ελένη Χολέβα σε έργα Δημήτρη Θέμελη και Χρήστου Σαμαρά για δύο πιάνα.

   Η παρουσία μαθητών, γονέων καθηγητών και κοινού θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στην τελευταία αυτή εκδήλωση της σχολικής χρονιάς που φεύγει.

   Η είσοδος είναι ελεύθερη  (κλικ στην αφίσα για περισσότερα)

2016 6 7

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

   Δείτε τις ημερομηνίες για τις επαναληπτικές εξετάσεις σε μαθήματα του Γυμνασίου και Λυκείου.

   Οι κατατακτήριες εξετάσεις για την Β΄, Γ΄ Γυμνασίου & Α΄ Λυκείου θα διενεργηθούν την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου. Οι υποψήφιοι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 8.30 π.μ. Δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων.

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

   Παρακαλούνται θερμά οι γονείς των επιτυχόντων στις εισαγωγικές για την Α' Γυμνασίου που έχουν αποφασίσει να εγγράψουν τα παιδιά τους σε άλλο σχολείο, και όχι στο Μουσικό Παλλήνης για τη σχολική χρονιά 2016-17, να κοινοποιήσουν την απόφασή τους αυτή άμεσα στη γραμματεία του σχολείου τηλ. 210 6668547, email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , προκειμένου την θέση τους να καταλάβουν οι πρώτοι επιλαχόντες μαθητές.  Ευχόμαστε καλή νέα σχολική χρονιά, ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

Η σύνθεση "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" της Σοφίας Αλεξάνδρου (στίχοι,μουσική,πιάνο),μαθήτριας της Α΄Λυκείου ΠΜΓΛΠ,κατέλαβε στον 2ο ετήσιο μουσικό διαγωνισμό της "Βουλής των εφήβων" μία από τις 4 πρώτες θέσεις για τραγούδια μαθητών Λυκείων από όλη την Ελλάδα.
Τα 4 αυτά τραγούδια θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 8/7/2016 στα πλαίσια των εργασιών της ΚΑ΄ συνόδου της "Βουλής των Εφήβων".
Πολύτιμη συμβολή στην επιτυχία του τραγουδιού είχαν οι εξής μαθητές του ΠΜΓΛΠ:  Βέρα Νόνη (Α΄Λυκείου,φωνή), Ανδρέας Πορτελάνος (Γ' Λυκείου,βιολοντσέλο) και Θάνος Πάτσας (Β' Λυκείου, βιολί).   Ακούστε τη σύνθεση...
 
 

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Duo Fina" της EΡT2

 
 

Δείτε όλη την εκπομπή (σε 5 μέρη) εδώ   δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο από τις πρόβες

 

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας με σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και της Ακαδημίας των Παρισίων.

Το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, το Πειραματικό Αναβρύτων, το 2ο Πειραματικό Αθηνών και άλλα πρότυπα και πειραματικά σχολεία επελέγησαν από το Υπουργείο Παιδείας να συμμετέχουν σε αυτή την εκπαιδευτική συνεργασία. Το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Γυμνάσιο Marie Curie, ενώ το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης με το Λύκειο Georges Brassens, σχολεία με μουσικό και καλλιτεχνικό προσανατολισμό.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΩΝΗΣ

 
 

   Παγκόσμια ημέρα φωνής, 16 Απριλίου. Την Παρασκευή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Παν/μίου ηχογράφηση/βιντεοσκόπηση της χορωδίας του ΠΜΓΛΠ.

   "Hear my prayer", Felix Mendelssohn Χορωδία: ΠΜΓΛΠ, δ/νση: Λουίζα Τσέγκα. Πιάνο: Ελένη Χολέβα. Δ/λια: Λ. Τσέγκα, Γ. Κοντίτσης, Ε. Νταφέκα, Ε. Χολέβα. Σολίστ: Ανθία Παπαδοπούλου. Ηχοληψία: Φώτης Μόσχος. Υπ/νη εκδήλωσης: Αναστασία Γεωργάκη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ, ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

   Την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, ώρα 7:30 - Στοά του Βιβλίου. Θερινή συναυλία μουσικών συνόλων παραδοσιακής μουσικής. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης θα μας ξεναγήσουν στους μουσικούς χάρτες των ηχοχρωμάτων της παράδοσης μας, με οδηγούς το λαούτο και τη λύρα, το ούτι με τον ταμπουρά, το βιολί και το σαντούρι, το κανονάκι με το νέι, το καβάλι και το νταούλι.

 

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΝΕΑ